Naslovnica > za djecu i mlade
za djecu i mlade
Petar

Petar i vuk

Premijera Profjevljeva klasika bit će ujedno i prilika da se publici predstavi moderna grupa Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Palčica

Splitska „Palčica“ lutkarska je predstava koju je režirao i dramatizirao glumac – lutkar Branimir Rakić, dugogodišnji član ansambla GKL-a Split i odnedavno student lutkarske režije.

Mi i Oni

Autorski projekt Darija Harjačeka, Katarine Pejović, glumačkog ansambla ZKM-a i polaznika Učilišta ZKM-a.

Čudesne stranice male Danice

Zabrinuta mama i djevojčica uplovljavaju u svijet knjiga i maštaju, a prema tekst Dunje Fajdić i u režiji Morane Dolenc.

Vlak u snijegu

Lovrakov vlak pristaje u Kazalištu lutaka Zadar, u režiji Dražena Ferenčine.

Roda i lisac

Nova predstava Lutkarske scene 'Ivana Brlić-Mažuranić'.

Smjehuljica i Mrgud

A što nam drugo i preostaje nego da se svemu smijemo?

Bubamarac

Nije lako Bubamarcu, zum zum zum zum...

Tonček i Točkica

Tonček i Točkica, poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića.

Mali Rakun

Kratka priča američke učiteljice postala je 60-tih godina prošlog stoljeća hit u Rusiji, a po njoj nastaje i najnovija produkcija GKL Split.

Pipo piše Djedu Mrazu

U novoj predstavi Pipo razmišlja o poklonima koje će tražiti od Djeda Mraza, Svetog Nikole, čak i od Zubić Vile, dok ga njegovi prijatelji pokušavaju poučiti pravom smislu blagdana i darivanja.

Ivica i Marica (GKM Split)

Gradsko kazalište mladih iz Splita još je jedno u dugom nizu onih koja na svoj repertoar stavljaju bajku iz pera Braće Grimm.