Naslovnica > PREDSTAVE > Ronilac bisera

Ronilac bisera

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ima li više biserja u Jadranskom moru ili pak na njegovoj obali i kakve veze s njima imaju grči trgovi, a kakve ljubav, saznajte u lutkarskoj predstavi prema priči Ludwiga Luje Bauera.
autorski tim funkcija
Ludwig Bauerautor teksta
Drago Dolencscenograf
Drago Dolencoblikovatelj lutaka
Morana Dolencredatelj
Nenad Brkićskladatelj
Sanja Milardovićredatelj

Ronilac bisera priča je uglednog hrvatskog književnika Ludwiga Bauera,  objavljena 2000. godine kao slikovnica sa ilustracijama Lidije Dujić. Isti je naslov inspirirao i mladi lutakrski autorski dvojac, Moranu Dolenc i Sanju Milardović za istoimenu lutkarsku predstavu namijenjenu djeci starijoj od 6 godina, a koja nastaje u koprodukciji njihove umjetničke organizacije LOFT i Dječjeg kazališta Dubrava.

Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru. Žic nam priča priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri i životu na malom Velikom Otoku. Svake godine, Veliki Otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac. Otočani bi Aprioria uvijek lijepo ugostili, ali nikada ništa njegovo nisu kupovali, jer sve što im je trebalo imali su na otoku. Ali Apriori nije dolazio na otok prodavati svoju robu. On je dolazio zbog lijepe Brnistre…

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter