Naslovnica > PREDSTAVE > Ne, prijatelj

Ne, prijatelj

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Toplu ljudsku priču o vojnicama sa suprotnih strana koji postaju prijatelji režirao je Rene Medvešek po tekstu Nina d'Introna i Giacomoa Ravicchia.
autorski tim funkcija
Nino d’Intronaautor teksta
Giacomo Ravicchioautor teksta
Olja Lozicadramaturg
Milena Medvešekizbor kostima
Tanja Lackoscenograf
Rene Medvešekredatelj

Nakon velike, ratom izazvane katastrofe dva neprijateljska vojnika nalaze spas na krovu potopljene kuće. Svuda oko njih more, pomoći niotkuda. Isprva pokušavaju nadvladati jedan drugoga, no konačno, iscrpljeni, odustaju od borbe i pokušavaju naći zajednički jezik. A to nije nimalo lako, budući da jedan drugoga niti malo ne razumiju.

To je otprilike početak priče pod nazivom Ne, prijatelj, svjetski afirmiranih talijanskih kazališnih autora, redatelja, scenografa, pa i glumaca  Nina d'Introna i Giacomoa Ravicchia. D’intronina predstava Pigiami ili Robinson i Crusoue, svjetske su uspješnice, a teško je išta drugo reći i za Ravicchijev Transit ili Comoediu humanu.

Ovoga puta dvojac preispituje temu ljudskosti koja premošćuje barijere različititih kultura, a za potreba Gradskog kazališta Trešnja Ne, prijatelja je režirao Rene Medevšek. Dramaturgiju potpisuje Olja Lozica, a u glavnim ulogama možete pogledati Sašu Anočića i Živka Anočića.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE