Naslovnica > PREDSTAVE > Paulina u prepunom svijetu

Paulina u prepunom svijetu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Plesna predstava o odrastanju zanimljiva i zbog činjenice da se u njoj prvi put u Hrvatskoj koristi kostim nastao 3D printanjem.
autorski tim funkcija
Petra Krpankostimograf
Darko Gojanovićkostimograf
Dino Seferovićskladatelj
Juraj Borićskladatelj
Lovro Krsnikredatelj
Jadranka Hlupić Dujmušićkostimograf
Zdenko Trandleroblikovatelj svjetla
Jasna Čižmek Tarbukkoreograf

Plesna predstava Paulina u prepunom svijetu istražuje mukotrpan proces odrastanja i nalaženja vlastitog identiteta kao mladog čovjeka.

Djevojčicu Paulinu od samog početka zbunjuju roditelji različitim odijevanjem i određivanjem njezina spola, potom se ne uspijeva uklopiti u razred, te kasnije u uloge koje joj zadaje društvo. Čak i kad se zaljubi, slijepo slijedi sve trendove koje prati i njen dečko. Međutim dolazi do apsurda, jer ubrzani način života do te mjere mijenja trendove, da ih ona unatoč svom trudu ne stiže slijediti. U tom trenutku ona dolazi do ruba i odustaje od te svoje slijepe privrženosti i počne tražiti samu sebe u svijetu. Kao znak vlastitog buđenja naposlijetku pronalazi samopouzdanje i prihvaćanjem sebe postaje ona koju drugi slijede.

Projekt je zamišljen za izvođenje u kombinaciji s radionicama reciklaže tekstila, odnosno neverbalne komunikacije kao popratnim edukativnim sadržajima uz predstavu.

Osobitost predstave jest činjenica da će haljina glavne protagonistkinje biti isprintana upravo za ovu priliku na prvom hrvatskom 3D printeru namijenjenom za printanje odjeće.

Predstava je okrenuta kasnijem osmoškolskom i mlađem srednjoškolskom uzrastu, ali mogu je pratiti i djeca i odrasli.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE