Naslovnica > PREDSTAVE > Čudesna šuma

Čudesna šuma

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava nastala intenzovnim radom autora i izvođača u samo 6 dana, prvi je premijerni naslov Tvornice lutaka i Scene gorica u sezoni 2013/2014.

Čudesna šuma eksperimentalni je multimedijalni projekt u koprodukciji Tvornice lutaka i Scene Gorica, a koji se sastoji od ad hoc nastale predstave i dokumentarnog filma o procesu rada. Naime, glumci u društvu redatelja i dramaturga predstave, odlaze u izolirano okruženje seoskog imanja gdje rade na tekstu kreirajući predstavu ad hoc.  Šest dana intenzivnog rada prate dvije kamere, dok treća kamera paralelno prati rad produkcijskog tima u Zagrebu, koji prema uputama dramaturga i redatelja predstave kreira scenografiju i priprema premijeru u prostoru Scene Grič.

Nakon 6 dana intenzivnog rada, glumci dolaze direktno na scenu i prvi se put pred publikom suočavaju sa scenografijom koja je nastala u njihovom odsustvu.

Dokumentarni film režira Luna Zimić  Mijović, a samu predstavu Krešimir Dolenčić.

Njezina je priča ovakva:

Čudesna šuma priča je o troje mladih muškarca, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog crtanog filma Čudesna šuma. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi...

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter