Naslovnica > 10.10.
10.10.

Zamisli

Mašta je najvažnija sposobnost ljudskog roda i upravo zahvaljujući njoj sposobni smo stvarati i inovirati. No, ne razvijamo li je u djece od najranije dobi, njihova budućnost postaje prilično neizvjesna.

Vječni malograđanin

Prema motivima romana Ödöna von Horvátha redatelj Anestis Azas postavlja predstavu kao platformu za raspravu o današnjoj Europi.

Zdrav i čisti dom, to je baš po mom

Autorski projekt Kristijana Ugrine za djecu vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Čuj, Hamlete čuj

Kako se već i iz naslova predstave dade zaključiti, posrijedi je slobodna obrada Shakespeareove tragedije. U režiji Renate Carole Gatice.

La Bohème (os)

Puccinijev boemski život stiže na repertoar osječkog HNK u režiji Petra Vujačića.

Jazavac u Kerempuhu

Novi autorski projekt Olivera Frljića u produkciji Kerempuha.

Mali princ (GKM Split)

Jednu od najomiljenih knjiga svih vremena na pozornicu Gradskog kazališta mladih u Splitu, a o 70 obljetnici rada istog, postavlja Dražen Ferenčina.

Smrt u Veneciji / Pjesme umrloj djeci

Kultni Mannov roman o smrtno opasnoj privlačnosti, u predstavu berlinske Schaubühne pretvorio je Thomas Ostermeier.

Like that, like this

Nakon dugogodišnje zajedničke suradnje članovi grupe Goat Island krenuli su svatko svojim putem, a najnoviju predstavu jedne od članica – Litó Walkey, možete pogledati u Zagrebu.

Tainted

Pobjednica 8. Platforme mladih koreografa svojom novom predstavom otvara novo, plesno poglavlje u repertoarnoj politici HNK Varaždin.

Out

Dugih sedam godina, Via Negativa je u svojim predstavama okajavala smrtne grijehe, a sad je konačno na red došao i onaj zadnji. Oholost.

Victoria Beckham ima migrenu

Koristeći kao strukturalno ishodište Resnaisov film 'Je t'aim, Je t'aim', predstava 'Victoria Beckham ima migrenu' izvedbeno radi na privremenom ukidanju i odlaganju referencijalnog polja koje se otvara njezinim naslovom.
1 / 212