Naslovnica > PREDSTAVE > Emil i detektivi

Emil i detektivi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Multimedijski spoj starog i novoga u kojem se videosnimke sukobljavaju s parnim lokomotivama pogledajte u novoj predstavi ZKM-a, "Emil i detektivi"

Filmski redatelj, animator i ilustrator, Milan Trenc, potpisuje režiju i adaptaciju teksta Emil i detektivi Ericha Kästnera za istoimenu predstavu u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Predstava je zamišljena kao multimedijski spoj starog i novoga u kojem se videosnimke sukobljavaju s parnim lokomotivama. Kako je napisao sam redatelj predstave, Kästner je htio mladoj publici predstaviti djecu sadašnjosti (ondašnjosti), njihove vršnjake onakve kakvi uistinu jesu, a to su upravo pokušali i ovoj adaptaciji. Zato djecu u predstavi igraju - djeca, polaznici ZeKAeMova Učilišta.

Priča je svima dobro poznata - dječak Emil kreće na put vlakom iz grada Neustadta do Berlina. Premda pametan i poslušan i unatoč slijeđenju majčinih uputa, Emila u vlaku opljačkaju, a on se upušta u detektivsku potragu koja će ga provesti kroz razne avanture do samog raspleta priče.

U predstavi djecu glume djeca iz Učilišta ZKM-a uz pomoć odraslih glumačkih kolega. Scenografijom dominiraju LED svjetiljke, neonske reklame i dinamična izmjena svjetla i tame, dozvoljavajući tako gledateljima da izgrade svoj vlastiti svijet mašte.

Sredinom pozornice dominira interaktivni videozid i dočarava berlinske ulice i željezničke stanice kakve su bile nekad, a sve u multimedijskom ruhu digitalne ere.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter