Naslovnica > PREDSTAVE > O janjetu koje je palo s neba

O janjetu koje je palo s neba

OCJENA PUBLIKE:
12345
PIF se vraća predstavama za najmlađe, a češko kazalište Liberec s malo teksta i mnogo maštovitih prikaza ispričat će priču o malom vunenom oblaku Janjetu!
autorski tim funkcija
Vit Perinaautor
Michaela Homolovaredatelj

Inspirirani slikovnicom njemačkog ilustratora Freda Rodriana, češki lutkari ispričat će nam priču o vunenom oblaku Janjetu koje je palo s neba. Uzima ga mala djevojčica i želi mu pomoći da se vrati na nebo. Zajedno obilaze razne sajamske atrakcije u nadi da će Janjetu pomoći da se vrati svojim vunenim prijateljima oblacima. Nažalost, cirkuski je top već pucao, piramida lutaka nije uspjela, kao ni sajamski baloni. Međutim, na kraju sve dobro završi, Janje se vrati na nebo i vrijeme je da djeca vide i osjete lutke, isprobaju razne glazbene instrumente i uživaju u interaktivnim aktivnostima iz igraonice, poput igranja Kola sreće ili gradnje lutaka od drvenih kocaka. Izvedba je nastala kolektivnim radom ansambla, a s vrlo malo teksta i mnogo maštovitih prikaza ona je prilagođena djeci starijoj od dvije godine.

Naivno kazalište Liberec osnovano je 1949. godine kao jedno od prvih profesionalnih kazališta u Čehoslovačkoj. Kazalište okuplja mnoge lutkare profesionalce iz drugih lutkarskih i dramskih kazališta, a od svog osnivanja gostovali su u većini europskih zemalja, ali i u SAD-u, Meksiku, Indiji, Kini i drugim azijskim zemljama. Od 1972. godine organiziraju Mateřinka festival, jedini festival u Češkoj koji prikazuje predstave za najmlađe, pa je njihov dolazak na PIF predstavom za djecu stariju od 2 godine logičan izbor.

Odgovori