Naslovnica > 19.3.
19.3.

Romeo i Julija (HNK Zagreb 2015)

Baletna verzija tragičnog SHakespearova ljubavnog para, doživljava šestu produkciju u zagrebačkom HNK, a koreografiju ovaj put potpisuje gost iz Francuske - Patrice Bart.

U Plavom podrumu

Nova predstava Histriona spaja kazalište i nogomet, a inspirirana je životom legendarnog hrvatskog nogometaša Ice Hitreca

Ekvinocij

Vojnovićeva drama pretočena u jednu od najboljih domaćih opera, na pozornicu središnje nacionalne kuće stiže pod ravnanjem ravnatelja njezine i Opere i u režiji gosta iz Slovenije.

Romansa

Farsa o naličju sudskog sustava iz pera velikana američke drame i kinematografije - Davida Mameta.

Osvajanje kazališta

Kako boje mogu pomoći glumcu da ostvari kazalište pitanje je koje postavlja nova predstava ZKL-a, u režiji Zorana Mužića.

Superspasiteljice

Politički angažman i akcijska komedija (bez pucanja!) u novoj predstavi Male scene, i to za djecu starosti 5+.

‘Raditi! Raditi…’/Pokušaji 6, 9, 11

Što napraviti da nam u životu bude bolje? Protiv čega se treba buniti? Kakav stav treba zauzeti? Ima li smisla gurati nasukane kitove? Na ta i na mnoga druga pitanja odgovore traži mlada redateljica Marina Petković Liker.

Ivanov (vb)

Rumunjski redatelj režirao je ruskog klasika za njemački teatar i bio proglašen redateljem godine, a zašto - provjeriti možete na zagrebačkom Festivalu svjetskog kazališta.

Hrvatski kokošinjac

Cabaret nastao na temelju i danas aktualnih satiričkih dosjetki A.G.Matoša, među kojima je i ona o Saboru kao kokošinjcu, a koju je i Zlatko Vitez ponovio u vrijeme dok se (još) bavio politikom.

Svoga tela gospodar (Komedija)

Naslov iz obavezne lektire Slavka Kolara o dogovorenom braku, Fedor Hanžeković je još 1957. pretočio u kultni film s Marijom Kohn u ulozi Rože.