Mali Rakun

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kratka priča američke učiteljice postala je 60-tih godina prošlog stoljeća hit u Rusiji, a po njoj nastaje i najnovija produkcija GKL Split.
autorski tim funkcija
Marijan Josipovićdramaturg
Aleksandra Kovalskayascenograf
Aleksandra Kovalskayaautor lutaka
Lilian Muurautor predloška
Ljudmila Fedorovaautor teksta
Ljudmila Fedorovaredatelj
Lucijan Rokioblikovatelj svjetla
Tomislav Peharskladatelj
Justina Vojaković - Finglerautor songova
Ivan Medićautor songova
izvođači uloge
Andrea MajicaMama / Crvić*
Franjo ĐakovićKunić* / Crvić* / Zrikavac*
Ivan MedićDikobraz / Tvor
Petra KovačićRakun Mrvica
Tvrtko ŠtajcerKunić* / Crvić* / Zrikavac*
Zdeslav Kukoč
Željana Cvitanović

Hrabri mali Rakun kreće u potragu za najfinijom trskom za večeru, no na putu će ga mnoge životinje upozoriti na Onoga Koji Sjedi u Jezercu. Tko je Onaj? Je li prijatelj ili neprijatelj? Gdje se krije najveći stah u Njemu ili u nama podsjetit će nas putovanje malog Rakuna, koje nije samo podsjetnik na činjenicu da ponekad najveći strah imamo od nas samih, nije ni samo poruka da su tuđa dijela odraz naših i obrnuto, nego je svojom formom i svjedok univerzalne ljepote i jednostavnosti.

Redateljicu Ljudmilu Fedorovu za ovu je predstavu inspirirala kratka priča koju je američka učiteljica Lilian Muur napisala svojim učenicima kao predložak za školski rad. Šezdesetih godina prošlog stoljeća to je kratko štivo sasvim slučajno stiglo u Rusiju i kroz neko vrijeme postalo iznimno popularno među pedagozima, roditeljima i djecom, dok je izvan granica ove goleme zemlje ostalo gotovo nepoznato, baš kao i njegova autorica.

Na osnovnoj ideji i motivima ovog malog literarnog dragulja iz pera posvećene pedagoginje, Ljudmila Fedorova izgradila je originalan i novim motivima obogaćen dramski tekst za lutkarsku predstavu.

Bajkovitu likovnost predstave potpisuje Aleksandra Kovalskaya. Scenografija je izrađena u radionicama GKL-a Split, a čak osam izrađivača lutaka iz Rusije i Splita zaslužno je za izradu i tehnologiju lutaka. Dramaturg predstave je Marijan Josipović, a originalnu glazbu skladao je Tomislav Pehar. U glavnoj ulozi Rakuna Mrvice je Petra Kovačić, a ostale lutke animiraju glumci GKL-a Ivan Medić, Andrea Majica i Tvrtko Štajcer (u alternaciji Franjo Đaković).

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE