Naslovnica > PREDSTAVE > Zagreb gori

Zagreb gori

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Ksenije Zec i Saše Božića prema tekstu Milana Markovića namijenjena je starijim razredima osnovne škole i srednjoškolcima, a bavi se problemom diskriminacije Roma.
autorski tim funkcija
Mara Bajsić jezični savjetnik
Milan Markovićautor predloška
Luka Vucićautor grafičkog oblikovanja
Pavlica Bajsić Brazzoduroautor jezične prilagodbe
Pavlica Bajsić Brazzoduroautor songova
Ksenija Zecredatelj
Ksenija Zecdramaturg
Ksenija Zecredatelj
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Damir Šimunovićskladatelj
Saša Božićredatelj
Saša Božićdramaturg
Saša Božićkoreograf
Leo Vukelićscenograf

Ivana i Marko žive bez oca, koji je poginuo na ratištu; vrijeme krate dokazujući se u navijačkim grupama (Marko), ili u sitnim krađama sa prijateljicama (Ivana) kako bi nabavila sve modne detalje, koje njene vršnjakinje kupuju u shopping mallovima. S obzirom da većinu vremena provode skitajući se Dubravom, njihove osnovne vrijednosti, način ponašanja i prihvaćanja svoje okoline uvjetovan je zakonom Ulice. No, životi će im se u potpunosti izokrenuti u povijesnim trenucima ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Naime Ivana i Marko saznat će dugo čuvanu obiteljsku tajnu, zbog koje će Marko pobjeći od kuće i biti izgnan iz svoje navijačke grupe, a Ivana postati ponosna vlasnica najnovijih modela i-phonea, modnih krpica i naziva: Prva dama Dubrave.

Što to muči naizgled običnu obitelj Dusper iz mitskog predgrađa metropole, izgubljenu u poratnim i predeuropskim vremenima, saznat ćete u u predstavi Zagreb gori, novom projektu Ksenije Zec i Saše Božića.

Predstava nastaje prema dramskom tekstu višestruko nagrađivanog srpskog autora Milana Markovića (u dramaturškoj prilagodbi Pavlice Bajsić), a namijenjen je starijim razredima osnovne škole i srednjoškolcima.

Kombinirajući elemente klasične tragedijske strukture sa dramaturškim rezovima pop-trash estetike, mjuzikla i fizičkog teatra, ovaj kazališni pastiš bavi se problemom diskriminacije Roma u društvu i otežanim prihvaćanjem različitosti, drugih i drugačijih.

Nakon izvedbi predstave biti će organizirani razgovori sa publikom u kojima će sudjelovati autori i glumci.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE