Naslovnica > PREDSTAVE > Braća Grimm i princeza Luise

Braća Grimm i princeza Luise

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Braća Grimm, Wilhelm i Jacob, navratili su u kazalište da nas zabave svojim nestašlucima i ispričaju pripovijest o kojoj rijetko govore.

Da bi mogli pisati svoje priče, čuvena braća Grimm za kruh svagdašnji radili su na dvoru kralja Frederika i ondje dobili najteži zadatak na svijetu: paziti na kraljevu nemoguću kćer, princezu Luise. Princeza se nikada ne budi prije podneva, svemu prigovara, svima se ruga i sve joj je dosadno. Nakon što je Luise osramotila baš sve plemenite prosce , Kraljica majka donosi odluku da se njezina kći mora udati za prvoga muškarca koji naiđe. A prvi se pojavi siromašni, putujući svirač. Kakvo to čudo može zbližiti princezu kojoj ni kraljevska svila nije dovoljno dobra i dobroćudnoga siromaha kojemu prokišnjava krov? Što razmaženu princezu može natjerati da nauči musti krave, kuhati i cijepati drva?

To ej ukratko sadržaj predstave Braća Grimm i princeza Luise nastale prema tekstu Branka Ružića, a koju je na scenu kazališta Trešnja u sezoni 2015/2016 postavio Paolo Tišljarić.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 4 godine.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE