Naslovnica > PREDSTAVE > Cvrčak i mrav

Cvrčak i mrav

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nakon pauze od čak godinu dana, GK Trešnja ima novu predstavu. Ezopovu basnu za scenu je adaptirala i režira - Nina Kleflin.
autorski tim funkcija
Čedo Antolićglazbeni suradnik
Ezopautor predloška
Matija Antolićskladatelj
Miljenko Sekulićscenograf
Nina Kleflinautor adaptacije
Nina Kleflinredatelj
Damir Klemenićsuradnik za scenski pokret
Aleksandar Mondecaroblikovatelj svjetla
Marija Šarić Bankostimograf

Premda je bogato dotirano, opremljeno i ekipirano, Gradsko kazalište Trešnja prvu premijeru u sezoni 2012/2013. odlučilo je postaviti tek u travnju 2013., dakle više od godinu dana nakon što je premijerno izvelo prethodnu - Regoča.

Odabir je pao na Ezopova klasika, Čvrčak i mrav, basnu ambivalentne moralne poduke o vrijednostima marljivog rada i planiranja budućnosti. Priča čije je brojne adaptacije gotovo nemoguće pobrojati, u Trešnju stiže u adaptaciji i režiji Nine Kleflin, koja barem u najavi, posuđuje ponešto iz velikog Pixarova hita - Mravi.

Ukratko prepričana zvuči ovako:

Mravac Maksimilijian nije običan mravac - on voli sigurnost svoga doma, predvidivost svog života,ali ga ujedno neobično snažno privlači slobodniji život kakav vodi Cvrčak Lucky. Oni su najbolji prijatelji i žele osvojiti svijet svojom glazbom... Uz Maksa i Luckyja tu je cijela mravlja družina, vrijedna i sposobna - i oni će Luckyja podučiti koliko je u životu bitno raditi

Uz desetak glumaca iz ansambla Trešnje, ova predstava bit će ujedno i prvi profesionalni angažman djece, polaznika Trešnjinih dramskih radionica.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE