Naslovnica > 22.2.
22.2.

Kiklop (Gavella)

Nakon više od četiri desetljeća kultni Marinkovićev roman vraća se na kazališni repertoar u režiji Saše Anočića.

Mladež bez boga

Autorski projekt redatelja Boruta Šeparovića po motivima istoimenog romana Ödöna von Horvátha te studiji Franca Bifa Berardija 'Heroji'.

Galeb (OKT)

Oskaras Koršunovas režirao je 2014. Čehovljev klasični tekst o - teatru.

Ruke po Ranku

Novela 'Ruke' Ranka Marinkovića polazište je propitivanja dvojakosti ljudskog postojanja, ali i umjetničkog stvaranja u predstavi kojom HNK Varaždin obilježava 100. godišnjicu rođenja tog velikog hrvatskog pisca.

U znaku vage

HNK u Zagrebu odlučilo je 100. godišnjicu rođenja svog nekadašnjeg kućnog pisca, 'viškog Voltaiera', Ranka Marinkovića, obilježiti triptihom nastalim po njegovim proznim tekstovima u režiji troje mladih redatelja Helene Petković, Ivana Plazibata i Olje Lozice.

S ruksakom po Europi

Kazališna lekcija iz europske raznolikosti namjenjena najmlađoj publici.

Stoliću, prostri se!

O odanosti i mudrosti, povjerenju i umjerenosti, a posredstvom braće Grimm, pričaju vam u GKM Split.

Rozamunda

Ciparska princeza iz razdoblja renesanse, i lik izgubljene Schubertove opere, istovremeno je i neuspješna kolegica i 'kći' Elfriede Jelinek, ali i predstava Senke Bulić i Ivice Buljana.

Tri praščića (zkl)

Poznata bajka o tri praščića u lutkarskoj izvedbi

Zečja rupa

Drama koja je 2007. izazvala skandal u procesu dodjele Pulitzerove nagrade, u Hrvatsku stiže zahvaljujući kazalištu Planet art i redatelju Marku Torjancu.

Orfej silazi

Orfej, ali ovaj put ne onaj iz grčkog mita, ili poznate rane opere, već s američkog Juga, uz pomoć Tennesseja Williamsa i Janusza Kice smjestio se na daske Gavelle.

Macbeth (ri)

Škotski kralj kojeg je ubila šuma i kojeg upućeni nikad ne zovu po imenu, stiže na daske Zajčeva HNK u opernoj, Verdijevoj, verziji i režiji ravnatelja riječke Opere - Ozrena Prohića.
1 / 212