Login za korisnike

A tko si ti?

Kazališno-multimedijalna lekcija Male scene iz različitosti i tolerancije, s gošćom iz Japana, namjenjena je najmlađima.

***

 

Poticaj za nastanak predstave ‘A tko si ti?’ bio je slučajan susret ekipe Male scene . s mladom japanskom glumicom Niho Tsukimura na svjetskom kongresu ITI-ja u Manili u svibnju 2006. Niho ih, je kažu u Maloj sceni, oduševila izvođačkim sposobnostima i glumačkom energijom te je rođena ideja o novom međunarodnom projektu Male scene koji je podržala i japanska vlada financirajući jednogodišnji boravak Niho u Zagrebu. Tako su krenuli u istraživanje različitih kulturnih sredina, ali i upoznavanja međusobnih sličnosti i razlika.

Na jednom malom, nedefiniranom prostoru (pustom otoku, maloj sobici, tramvaju, cesti, proplanku, livadi i sl.) susreću se dva bića različitih kultura kojima je dan samo taj jedan, mali prostor. Kako dijeliti taj jedan, premali prostor i kako suživjeti i preživjeti, a imati tako različite kulturne pretpostavke, tako malo zajedničkog? Čija će kultura prevladati, čije će navike pretegnuti i na koju će se stranu zavrtjeti vječna igra dominacije?


Odgovori