Naslovnica > PREDSTAVE > A tko si ti?

A tko si ti?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kazališno-multimedijalna lekcija Male scene iz različitosti i tolerancije, s gošćom iz Japana, namjenjena je najmlađima.
autorski tim funkcija
Alen Kraljićskladatelj
Lana Šarićdramaturg
Igor Pauškamultimedija
Igor Pauškascenograf
Igor Pauškaoblikovanje svjetla
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Zdravka Ivandija Kiriginrezkvizita
Ivica Šimićtekst
Ivica Šimićredatelj

 

Poticaj za nastanak predstave ‘A tko si ti?’ bio je slučajan susret ekipe Male scene . s mladom japanskom glumicom Niho Tsukimura na svjetskom kongresu ITI-ja u Manili u svibnju 2006. Niho ih, je kažu u Maloj sceni, oduševila izvođačkim sposobnostima i glumačkom energijom te je rođena ideja o novom međunarodnom projektu Male scene koji je podržala i japanska vlada financirajući jednogodišnji boravak Niho u Zagrebu. Tako su krenuli u istraživanje različitih kulturnih sredina, ali i upoznavanja međusobnih sličnosti i razlika.

Na jednom malom, nedefiniranom prostoru (pustom otoku, maloj sobici, tramvaju, cesti, proplanku, livadi i sl.) susreću se dva bića različitih kultura kojima je dan samo taj jedan, mali prostor. Kako dijeliti taj jedan, premali prostor i kako suživjeti i preživjeti, a imati tako različite kulturne pretpostavke, tako malo zajedničkog? Čija će kultura prevladati, čije će navike pretegnuti i na koju će se stranu zavrtjeti vječna igra dominacije?

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter