Naslovnica > 5.2.
5.2.

Cvilidreta

Nina Kleflin i Ivan Leo Lemo zajednički potpisuju režiju jedne od najmračnijih bajki braće Grimm, Cvilidrete, u Gradskom kazalištu Trešnja.

Trijada

Koreografkinja i plesačica Maša Kolar inspiraciju za novu predstavu pronašla je u Vergilijevim stihovima.

Grga Čvarak (os)

‘Čas je dobar; čas je zao / Što je takav? Tko bi znao?’ U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, tvrde da je odgovor jednostan. U pitanju je - tvrde . ljubav!

The Rodin Project

Što bi se zbilo kad bi crteži i kipovi velikog Auguste Rodina - oživjeli na sceni? Upravo to zapitao se i nitko drugi do li Russell Maliphant.

Jesenja sonata

Na gostovanje dolazi Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja s predstavom nastalom prema filmu Ingmara Bergmana 'Jesenja sonata'.

Pasje godine

U zajedničkoj produkciji Doma umirovljenika Centar i kazališne udruge KUFER, nastala je predstava koja, kao što se može i pretpostaviti, pripovijeda priče iz umirovljeničkog života.

Crna komedija

Naslov nema veze s autorovim smislom za humor (ili ipak ima?). Crna komedija je crna iz vrlo prozaičnog razloga – nestanka struje.

Telefon/Medij

Dvije kratke opere Gian Carla Menottija, na daskama su se našla u produkciji Opere b.b. i Madlenianuma.

Debela

Ja sam Lada i debela sam. Ime sam dobila po keksima koje je moja mama tamanila dok me imala u trbuhu. Sladoled je moja prva i zasad jedina istinska strast...'

Uhvaćen u mrežu

Još jedna laka komedija iz pera Ray Cooneya na repertoaru kazališta Komedija, a u režiji Vladimira Gerića.

Draga Elena Sergejevna

Kada je nova nada ruske dramatike, Ljudmila Razumovska (1946.) zgotovila naručeni dramski tekst za mlade, komunistički SSSR ostao je u šoku. O slučaju Razumovske žučno se raspravljalo na sjednici Centralnog komiteta na kojoj se zaključilo da se 'dogodila greška u mehanizmima provjere'.