Naslovnica > 25.11.
25.11.

Gospoda Glembajevi (Eurokaz)

'Nema spasa u naciji, nema nam morala, nema religioznosti, iskupljenja, savjesti. Ima mutno u nama i s tim mutežom priznanja zasnujmo jedan održiviji svijet nepodnošljive osjećajnosti i prisiljene čovječnosti', poručuju iz Eurokaza povodom nove Brezovčeve inscenacije Krležina klasika.

Podešavanje prostora

O ljudima i prostoru u novoj plesnoj predstavi Mirjane Preis, a u koprodukciji ZPC i Studija za suvremeni ples.

Trubadur (HNK Osijek)

Caruso je jednom izjavio da su za produkciju Trubadura potrebna samo četri najbolja operna pjevača na svijetu. U HNK Osijek odlučili su se ipak za drugačiji pristup...

Staging a Play: Tartuffe

Matija Ferlin nastavlja istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja, ovaj put u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, ZKM & INK.

Moć sudbine (HNK Split)

Nakon punih 50 godina i vremena kad su je postavili dirigent Silvije Bombardelli i redatelj Tomislav Kuljiš, u Split se pod vodstvom maestra Ive Lipanovića i u redateljskom viđenju Dražena Siriščevića vraća ova Verdijeva opera.

Govori mi o Augusti (GD Histrion)

Farsu o odnosu vlasti i puka u Histrionskom domu režira Ivica Kunčević.

#Varaždin

Još jedan autorski projekt tandema Božić - Zec.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja (Kerempuh 1994)

Triba, drugovi, žaliti šta su kultura i prosvita tute kod nas u zadnje vrime, stavimo kazti, pale dolika. Ja se pitam, drugovi, kako ćemo mi unapređivati našu socijalističku poljoprivredu, ako u namika ne bude prosvićenosti…!

S/nalazim/se

Nova predstava Teatra Tirena u režiji Marine Petković Liker progovara o problemima koji muče tinejdžere.

Krčma, Alkar i Duga

Tri priče Dinka Šimunovića u jednoj predstavi GKM-a Split.

Tko si ti i otkud ti pravo

Oni se zovu Vili, Irma i Stanko i uzeli su si za pravo izići iz mišje rupe te pred ljudima progovoriti o nemoći malog čovjeka.

Profesionalac (ili tužna komedija po Luki)

Glumci iz Zagvozda uz pomoć Kerempuha i 'nižeg savjetnika za glumačka pitanja', Bogdana Diklića, na scenu izvode rashodovanog žbira i promjenom sustava uznapredovalog pisca....
1 / 212