Naslovnica > PREDSTAVE > Tko je ubio Pašteticu?

Tko je ubio Pašteticu?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Roman za mlade Silvije Šesto već je peti naslov iste autorice što ga postavlja zagrebačko kazalište Mala scena.

Nakon što su već postavili Bum Tomicu,  Debelu, Vandu Ružičastu sanjaricu, u Maloj sceni posegnuli su za još jednim naslovom popularne lektirne autorice Silvije Šesto. Njezin roman za mlade Tko je ubio Pašteticu? dramatizirala je i režira Ana Prolić

Naslov romana i predstave odnosi se na imaginarnu popularnu radijsku emisiju za djecu koju vode Martina i Barbara, dvije, isto tako popularne, mlade djevojke.

Zatječemo ih u trenutku u kojem se njihovo prijateljstvo, koje je i omogućilo tako dobar voditeljski par, raspada pod pritiscima okoline, podivljale ambicije roditelja, te zbog ideje slave koja ih je obje obuzela. U jednoj od emisija Martina i Barbara ulaze u otvoreni sukob. Njihov se sukob prenosi i na njihove roditelje, a u najvećoj će se neprilici naći urednica Marina na koju će se svaliti bijes i nezadovoljstvo svih aktera priče, ponajviše glasnih roditelja i korumpiranog glavnog urednika. Marina mora preko noći pronaći voditeljsku zamjenu i tu za mikrofon i u mrežu zbivanja stupa Lucijan...

Hoće li Martina i Barbara povratiti svoje prijateljstvo? Hoće li se djeca, koju uz navedene probleme pritišću prištići i nesretne zaljubljenosti uspjeti izboriti za svoje djetinjstvo i emisiju? Hoće li troje mladih uz podršku pravične urednice Martine dati veliku lekciju često nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu odraslih?

Na ta i brojna druga pitanja pokušava odgovoriti predstava kojom je Mala scena odlučila otvoriti sezonu 2015/2016.

Prdstavu prati i pedagoški paket namijenjen odraslima koji se tek susreću s jezikom koji mladi rabe na društvenim mrežama.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter