Naslovnica > PREDSTAVE > Tko je ubio Pašteticu?

Tko je ubio Pašteticu?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Roman za mlade Silvije Šesto već je peti naslov iste autorice što ga postavlja zagrebačko kazalište Mala scena.
autorski tim funkcija
Zita Nakić - Vojnovićautor likovnog oblikovanja
Klasja Habjanautor likovnog oblikovanja
Tamara Savićevićkoreograf
Ana Prolićautor dramatizacije
Ana Prolićredatelj
Ana Šestofotograf
Petra Heldscenograf
Damir Šimunovićskladatelj
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf

Nakon što su već postavili Bum Tomicu,  Debelu, Vandu Ružičastu sanjaricu, u Maloj sceni posegnuli su za još jednim naslovom popularne lektirne autorice Silvije Šesto. Njezin roman za mlade Tko je ubio Pašteticu? dramatizirala je i režira Ana Prolić

Naslov romana i predstave odnosi se na imaginarnu popularnu radijsku emisiju za djecu koju vode Martina i Barbara, dvije, isto tako popularne, mlade djevojke.

Zatječemo ih u trenutku u kojem se njihovo prijateljstvo, koje je i omogućilo tako dobar voditeljski par, raspada pod pritiscima okoline, podivljale ambicije roditelja, te zbog ideje slave koja ih je obje obuzela. U jednoj od emisija Martina i Barbara ulaze u otvoreni sukob. Njihov se sukob prenosi i na njihove roditelje, a u najvećoj će se neprilici naći urednica Marina na koju će se svaliti bijes i nezadovoljstvo svih aktera priče, ponajviše glasnih roditelja i korumpiranog glavnog urednika. Marina mora preko noći pronaći voditeljsku zamjenu i tu za mikrofon i u mrežu zbivanja stupa Lucijan...

Hoće li Martina i Barbara povratiti svoje prijateljstvo? Hoće li se djeca, koju uz navedene probleme pritišću prištići i nesretne zaljubljenosti uspjeti izboriti za svoje djetinjstvo i emisiju? Hoće li troje mladih uz podršku pravične urednice Martine dati veliku lekciju često nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu odraslih?

Na ta i brojna druga pitanja pokušava odgovoriti predstava kojom je Mala scena odlučila otvoriti sezonu 2015/2016.

Prdstavu prati i pedagoški paket namijenjen odraslima koji se tek susreću s jezikom koji mladi rabe na društvenim mrežama.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE