Mala vještica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O odrastanju, učenju, odgoju i obrazovanju, te pravilima u svijetu odraslih govori predstava nastala u suradnji Male scene i Triko CIrkus Teatra namijenjena publici od 4 godine na više.
autorski tim funkcija
Otfried Preußlerautor predloška
Triko Cirkus Teatarscenograf
Mala scenascenograf
Klasja Habjanautor grafičkog oblikovanja
Zita Nakić - Vojnovićautor grafičkog oblikovanja
Tatjana Lisacasistent produkcije
Tea Bašićkostimograf
Ana Šestofotograf
Nina Horvatautor teksta
Milan Kovačevićoblikovatelj svjetla
Igor Karlićskladatelj
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent

Mala vještica ili u izvorniku Die kleine Hexe, priča je omiljenog njemačkog autora za djecu, Otfrieda Preußlera iz 1958. godine.

Kako i sam naslov kaže, njezin je glavni lik Mala vještica koja ima samo 127 godina i živi u dubokoj šumi s gavranom Abrakasom, prijateljem i savjetnikom. Svake godine u Valpurginoj noći velike vještice plešu svoj ples na koji malene vještice ne smiju dolaziti. Potaknuta znatiželjom, mala je vještica ipak otišla i - bila je kažnjena. Da bi mogla sudjelovati na plesu sljedeće godine, morala je činiti dobra djela te naučiti mnoge čarolije. I tako je započeo uzbudljiv kovitlac događaja: pomagala je dobrima, kažnjavala zločeste, napravila mnoga dobra djela, ali to se i nije baš sviđalo Vijeću vještica…

Preußlerov izvornik poslužio je kao polazište za novi dramski tekst mlade i nagrađivane autorice Nine Horvat, koji u suradnji kazališta Mala scena i Triko Cirkus Teatar postavlja Ivica Šimić.

Predstava je stoga nastavak istraživanja spoja govornog i cirkuskog kazališta, što su ih dvije spomenute nezavisne kompanije započele predstavom Iglica, te kako vješticama i priliči donosi brojne - čarolije.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE