Login za korisnike

Cabaret tri praščića

Tri praščića pjevaju, plešu i – repaju!

***

Ako ste mislili da ste dobro upoznati s pričom o tri praščića, grdno ste se prevarili. Želite li saznati što se zapravo dogodilo s vukom i tri praščića, uputit ćete se u KNAP i pogledati predstavu Borisa Kovačevića.

Kovačević je, kako sam naslov predstave kaže, od priče o tri praščića napravio cabaret. Njegovi prašćići žive u sreći i veselju na jednoj farmi. Jednog dana saznaju da će se na farmi održati svadba, no neugodno se iznenade kad shvate da bi upravo oni trebali biti na meniju. S obzirom na to da nemaju nikakvu želju postati šunka, kobasica ili pašteta, praščići bježe i odlučuju za život zarađivati pjevanjem i plesanjem po gradskim ulicama.

Praščići vas kroz svoju priču vode pomoću dvanest glazbenih brojeva za koje je stihove zajedničkim snagama napisao ansambl. Hit, Crni petak, Kofer i Ljubav na metre samo su neki od njih.

Boris Kovačević režirao je tridesetak predstava u  raznim kazalištima a najpoznatija je vjerojatno Münchhausen s Vilijem Matulom. Münchhausen je  premijerno izveden prije dvanaest godina i još je uvijek prisutan na kazališnim daskama.

autorski tim
Stjepan Matanovićskladatelj
Maja Kovačkoreograf
Vlatko PanićVlatko Panićskladatelj
Boris Kovačevićredatelj
Hana Leticakostimograf

izvođači
Dino ŠkareDobrica
Sanja SumrakKrasimir
Vesna RavenšćakDobrica
Vlatko PanićVlatko PanićDobrica

Odgovori

POVEZANE VIJESTI