Search
Close this search box.

Vagon prvog razreda

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mjuzikl kojim već 22 generacije publike starije od 4 godine kreću na put u svijet školovanja, u sezoni 2010/2011 oblači - novo ruho.
autorski tim funkcija
Darin Zucconscenograf
Zvjezdana Ladikaautor
Zvjezdana Ladikaredatelj
Larisa ( Lipovac ) Navojeckoreograf
Ivica Šimićautor
Ivica Šimićredatelj
Ivica Šimićsongovi

Vagon prvog razreda jedna je od najvećih uspješnica kazališta Mala scena, te ujedno i  prvi naslov premijerno izveden na današnjoj sceni tog teatra - na Medveščaku, i to još 23.9.1988.

U različitim verzijama Vagona, (predstava se obnavljala svake 4 godine), igrale su brojne generacije domaćih glumaca, dok je pak brojnim najmlađim gledateljima bila prvi susret s teatrom.

Po srijedi je koloplet pjesmica, brojalica i zagonetki koje će i mali gledatelji susretati i u svojim čitankama, a kojima ih glumci  malim vlakom uvode u školski razred, pa u šumu obojenu jesenjim bojama, u igru...

U prvoj postavi predstave, onoj iz  1988. igrali su Ivica Šimić, Roman Šušković, Nada Rocco i Vitomira Lončar, a zanimljivost je da se predstava osim popularnom, pokazala i 'plodnom' jer je u 22 godine igranja gotovo u pravilu jedna od glumica koja je u njoj igrala - uskoro postala majka. Tako je Vitomiru Lončar zbog trudnoće  zamijenila Jasna Palić, ovu potom Marina Kostelac, pa nju Hana Hegedušić, nju pak - Renata Sabljak...

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE