Iglica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Iglica je naizgled obična djevojčica, no od rođenja krasi je posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu, od kojih je najveća zabodena ravno u njeno srce.
autorski tim funkcija
Iva Peter - Draganasistent redatelja
Lana Šarićautor teksta
Mirjana Zagoreckostimograf
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent
Dinka Jeričevićscenograf

Neodvojive od njenog tijela, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice - ne može nikoga zagrliti, jer joj smetaju iglice, ne može proći neprimjećena ni u školi, ni na cesti, ni inače, ne može naći svoje mjesto na svijetu, jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom.

Neprihvaćena i neprilagođena i u školi, u u gradu, pa i u obitelji, Iglica pronalazi jedino mjesto gdje su neobični ljudi dobrodošli - cirkus. U društvu dva tužna klauna, stvara svoju točku, koju predstavlja gledateljima- zapravo svoju životnu priču, o iglicama koje bodu, ljudima koji se ljute jer ih iglice ozlijeđuju kad god dotaknu neobičnu djevojčicu i o svojoj nemogućnosti da ikad ikoga zagrli. Iako je u cirkusu našla i svoju obitelj i svoj dom,  više od svega željela bi se riješiti iglica koje bodu, iako zna da bi bez njih ostala i bez svoje točke i bez cirkusa. Kada upozna gledatelja dovoljno pažljivog da primjeti koliko je njena točka zapravo tužna, Iglica pomisli i na nemoguće- da možda ipak postoji dječak koji je i sam dovoljno neobičan, koji je razumije i koji može iglicu po iglicu, iščupati sve iglice iz njenog tijela, i onu najveću iz srca, da napokon i ona, kao i sve druge djevojčice na ovom svijetu, smije nekoga zagrliti.  Njezin mali gledatelj to joj i dokaže- ostati bez svojih iglica, ne znači ostati bez sebe samog, već samo bez onog zida koji dijeli od bliskosti s drugima. Dva tužna klauna ispraćaju svoju glavnu zvijezdu u stvarni svijet izvan cirkusa, nastavljajući svoje akrobacije i točke na trapezu.

Iglica je priča o posebnosti koju krije svaki čovjek, o odrastanju i o bolima i radostima koje prate taj proces, o vremenu kada se većina danas odraslih, a nekada djece, riješavala, jedne po jedne, svojih iglica, dok nije iščupala i onu najveću, koja vodi ravno u srce, kako bi napokon bili potpuno spremni na ljubav i suživot.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter