Naslovnica > PREDSTAVE > Neispričana bajka

Neispričana bajka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priču o odrastanju i spoznaji svijeta oko sebe ispričali su autori Radovan Ruždjak, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić u novoj predstavi Scene Gorica.

‘Neispričana bajka’ je predstava kojoj riječi nisu potrebne jer je to priča o svakome od nas, o onome što ne treba biti izgovoreno kako bi se razumjelo. To je odrastanje ispričano kroz topli odnos dvaju bića, djevojčice i dječaka, kroz njihovu igru kojoj ne treba puno igračaka, već samo puno mašte da kroz osnove geometrije – točka, pravac, tijelo – spoznaju svijet oko sebe i kako suradnjom mogu otkriti puno više nego što se to naizgled čini, stoji u najavi predstave.

Predstava Neispričana bajka namijenjena je djeci starijoj od pet godina, a nastala je u produkciji Scene Gorica pod umjetničkim vodstvom Ines Bojanić. Glavne uloge igraju sami autori projekta, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić.

Svakome se vjerojatno u životu dogodio trenutak kad nismo mogli odoljeti nekoj pustolovini u kojoj smo htjeli pronaći ono što smo izgubili u djetinjstvu. Zato je ova predstava namijenjena i djeci i odraslima.

Glavna junakinja skupi dovoljno hrabrosti i upusti se u jednu takvu avanturu, a sa sobom nosi samo cipelice, malo ogledalo i bodež. Opremljena ‘oružjem’ odlazi u borbu sa sivom svakodnevnicom i životnim problemima kojima se prepušta samo kako bi pronašla nešto davno zakopano, ali nanovo zadobiveno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter