Login za korisnike

Dijabetična cukerdoza

Na PIF stiže još jedan laureat prethodnih izdanja festivala, katalonska Companyia Jordi Bertran.

***

Companyia Jordi Bertran domaćoj je publici dobro znana, što posredstvom Međunarodnog lutkarskog festivala u Rijeci ( na kojem je gostovala dva puta - 1998. i 1999.), što posredstvom samog PIF-a (na kojem je gostovala 2006. godine, kad je Jordi Bertran i nagrađen za animaciju u predstavi Antologija).

Specijalisti za animiranje objekata na stolu, ovaj put dolaze s pričom o Eleni, posudica za šećer, a koja predstavlja svakoga od nas. Ima jasnu sliku o samoj sebi i što ona ne želi biti. Žali za onim što nema i uzdiše za onim što bi željela. Bori se da poboljša svoje životne uvjete, i uvijek pronađe nekoga koga može okriviti za svoju nesreću. Pa ipak, Elena, kao i mnogi od nas, dosegne tu kritičnu točku kada to najmanje očekuje, u trenutku kada sve prekrižimo „poput savršenih žrtava tuđih grešaka i uvjeta“ ili kada započnemo sve iz početka na zdrav, harmoničan i odgovoran način.

Ovo je vrijeme ekonomske recesije s krizom u društvu i vrijednostima, te je od osnovne važnosti da prestanemo živjeti u prošlosti, tražeći razloge i okrivljujući druge ljude za svoje trenutačne probleme, nego dobro pogledati sebe i zakoračiti prema naprijed.

http://www.youtube.com/watch?v=J0cEGGt2ip4

 

autorski tim
Dalí Muñozoblikovatelj lutaka
Jordi Bertranautor teksta
Aurora Povedaoblikovatelj lutaka
Cristina Robledillooblikovatelj lutaka
Rosa Colellautor fotografija

izvođači
Aurora Poveda
Dalí Muñoz

Odgovori