Naslovnica > PREDSTAVE > Rent a friend

Rent a friend

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Treća, finalna epizoda mini-serije ''Trešnjin novi dramski tekst za mlade''.

Trešnja je prvo, putem natječaja, tražila novi dramski tekst za mlade. Zatim je, od pristiglih, odabrala novi dramski tekst za mlade. A onda, sasvim logično, postavila novi dramski tekst za mlade – Rent a friend – autorskog tima Božić/Ruždjak Podolski u režiji beogradske redateljice i ravnateljice kazališta za djecu i mlade Duško Radović, Anje Suše.

Službena najava kaže: ''Junaci 'Rent a frienda' naoko su obični klinci koji putuju po bespreglednim pejsažima internet komunikacije, kreirajući nova prijateljstva, razarajući stare ljubavi ili naprosto trošeći vrijeme. No, što će se dogoditi sa Ivicom, Zdravkom, Dijanom i Anđelom kada se iz bespuća virtualnog spuste na sasvim realnu zagrebačku livadu, Cmrok? Hoće li ih i dalje goniti isti problemi, ista potreba da se definiraju, komuniciraju, podijele strahove, razotkriju? Možemo li i dalje uživati u spektaklu malih prijateljstava, okruženi jedni drugima, a ne tek zaštićeni u mraku naših otoka samoće?''.

Tekst predstave nastao je tako da su autori chatali na Internetu, a sve kako bi što realnije na kazališne daske prenijeli svakodnevicu današnje mladeži. Pitanja koja se, kako kažu, uvelike postavljaju ovom predstavom su: međuodnosi mladih, potraga za identitetom, društveni angažman mladih, kreativnost, ljubav, poezija, odnos s roditeljima, otkrivanje vlastite seksualnosti i homoseksualnosti, što se sve na netu smije i ne smije reći, te kako se nositi s imperativom dotjerane slike vlastite ličnosti (za koju je Internet savršeni medij), i što se s njom dogodi kad se komunikacija prebaci u realnost, osobni kontakt – jedan na jedan.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter