Login za korisnike

Rent a friend

Treća, finalna epizoda mini-serije ”Trešnjin novi dramski tekst za mlade”.

***

Trešnja je prvo, putem natječaja, tražila novi dramski tekst za mlade. Zatim je, od pristiglih, odabrala novi dramski tekst za mlade. A onda, sasvim logično, postavila novi dramski tekst za mlade – Rent a friend – autorskog tima Božić/Ruždjak Podolski u režiji beogradske redateljice i ravnateljice kazališta za djecu i mlade Duško Radović, Anje Suše.

Službena najava kaže: ''Junaci 'Rent a frienda' naoko su obični klinci koji putuju po bespreglednim pejsažima internet komunikacije, kreirajući nova prijateljstva, razarajući stare ljubavi ili naprosto trošeći vrijeme. No, što će se dogoditi sa Ivicom, Zdravkom, Dijanom i Anđelom kada se iz bespuća virtualnog spuste na sasvim realnu zagrebačku livadu, Cmrok? Hoće li ih i dalje goniti isti problemi, ista potreba da se definiraju, komuniciraju, podijele strahove, razotkriju? Možemo li i dalje uživati u spektaklu malih prijateljstava, okruženi jedni drugima, a ne tek zaštićeni u mraku naših otoka samoće?''.

Tekst predstave nastao je tako da su autori chatali na Internetu, a sve kako bi što realnije na kazališne daske prenijeli svakodnevicu današnje mladeži. Pitanja koja se, kako kažu, uvelike postavljaju ovom predstavom su: međuodnosi mladih, potraga za identitetom, društveni angažman mladih, kreativnost, ljubav, poezija, odnos s roditeljima, otkrivanje vlastite seksualnosti i homoseksualnosti, što se sve na netu smije i ne smije reći, te kako se nositi s imperativom dotjerane slike vlastite ličnosti (za koju je Internet savršeni medij), i što se s njom dogodi kad se komunikacija prebaci u realnost, osobni kontakt – jedan na jedan.

 

autorski tim
Petra Popadićasistent kostimografa
Emil Flatzgrafički dizajner
Maja Kljajićfotograf
Anja Sušaredatelj
Siniša Ilićscenograf
Tajana Fabekovec Pavlovićinspicijent
Zdenko Trandleroblikovatelj svjetla
Maja Mirkovićkostimograf
Matija Antolićasistent skladatelja
Ksenija Zecautor scenskog pokreta
Dora Ruždjak Podolskiautor teksta
Damir Šimunovićskladatelj
Saša Božićautor teksta

izvođači
Aleksandra NaumovDijana
Daria Knez RukavinaAnđela
Ivana BakarićDijanina majka
Matija AntolićMatija Antolić
Radovan RuždjakIvica
Rakan RushaidatZdravko
Tvrtko JurićZdravkov otac

Odgovori

POVEZANE VIJESTI