Naslovnica > PREDSTAVE > Profesor Baltazar – Put oko svijeta

Profesor Baltazar – Put oko svijeta

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Bal-Baltazar, Bal-Baltazar! Profesor i izumitelj koji je riješavajući probleme svojih sugrađana uljepšao brojna djetinjstva, opet stiže i u kazalište.
autorski tim funkcija
Dunja Fajdetićoblikovatelj lutaka
Matija Šantićscenograf
Tomislav Babićskladatelj
Maja Kovačkoreograf
Barbara Bourekkostimograf
Mario Kovačredatelj

Profesor Baltazar najuspješniji je projekt Zagrebačke škole crtanog filma, što ga je osmislio Zlatko Grgić, a imenovao Pavao Štalter, i u čijoj realizaciji je  sudjelovala ekipa od 20 ljudi među kojima su se isticali Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića. Animirani serijal sniman od 1967. do 1971. godine izvorno je sadržavao 59 epizoda u trajanju od 5 do 10 minuta, a čiji je naslovni lik simpatični znanstveniku, koji rješava probleme svojih sugrađana.

Kultni serijal bez kojeg su nezamisliva djetinjstva starijig generacija ex-Yu, rea-animiran je 2005. godine, kad je Zagreb film krenuo i u intenzivnu promociju svog najpoznatijeg branda, proizvodeći, među inim, i svu silu Baltazarova merchandisinga.

http://www.youtube.com/watch?v=arjzGU5Jojs

Začudnog profesora u kazalištu smo posljednji put mogli gledati 2009. u produkciji Baltazar i tenor Koko Osječkog ljeta kulture, a prije toga u nagrađivanoj ZeKaeMovoj produkciji Baltazar ili potraga za čudesnom kapljicom. Njegov najnoviji pohod na domaće scene rezultat je koprodukcije Scene Gorica i zagrebačke Tvornice lutaka, a u  predstavi podnaslovljenoj 'Put oko svijeta', koju režira - Mario Kovač, a koji je sebi samom namijenio i naslovnu ulogu.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE