Login za korisnike

A tko si ti?

Jedno je malo mače zalutalo u šumi, a da se sretno i sigurno vrati kući pobrinut će se kazališna družina Pinklec.

***

Bajka Neposlušno mače Ivana Bjeliševa već je desetljećima obavezan didaktički materijal u vrtićima, zbog čega je nebrojeno puta pretvarana u slikovnice ili pak predstave za djecu.

Njezinu najnoviju scensku adaptaciju, kao i režiju predstave po istoj, potpisuje Romano Bogdan, a produkciju - naravno - KD Pinklec.

Priča je, vjerojatno svima poznata, no ponovimo:

Malo se mače zagubi u šumi. Preplašen i tužno traži put kući, u čemu mu svesrdno žele pomoći šumske životinje, no zadatak je težak jer ima mače ne zna dati niti jednu informaciju o svom domu. Na koncu će ga spasiti mudra ptica koja zna gdje stanuje i vratiti ga njegovoj zabrinutoj vlasnici, malenoj djevojčici.

Pinkleci pak obećavaju predstavu koja eć propitivati "odnose jednakosti i različitosti". Kako kaže službena najava:

Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom  i smislom. Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan... i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

autorski tim
Ivan Bjelišev autor predloška
Rusa Trajkovaautor lutaka
Bojan Miljančićskladatelj
Neven Taradioblikovatelj svjetla
Romano Bogdanredatelj

izvođači
Davor DoklejaMatko
Karolina HorvatTina
Mario JakšićLuka

Odgovori

POVEZANE VIJESTI