Naslovnica > PREDSTAVE > Grumblijeve kronike

Grumblijeve kronike

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Diplomski ispit studija lutkarstva na UAOS prometnuo se u predstavu splitskog Gradskog kazališta mladih.
autorski tim funkcija
Vanja Gvozdanovićskladatelj
Joško Ćukoblikovatelj zvuka
Siniša Novkovićredatelj
Siniša Novkovićoblikovatelj lutaka
Siniša Novkovićoblikovatelj animacija
Miho Dolinaoblikovatelj svjetla

Autorski projekt Grumblijeve kronike koji kao svoju novu predstavu u sezoni 2012/2013 nudi GKM Split, zapravo je diplomski ispit iz lutkarstva Siniše Novkovića, nastao pod mentorstvom Karela Makoja na UAOS, 2011. godine. Novković, koji je za predstavu napisao tekst, istu sam režirao i izvodi, kronikama se predstavio i na lanjskom PIF-u, a kritičari su tom pridgodom zapisali kako je riječ o predstavi koja parodira sve moguće filmove SF žanra - od E.T. do Ratova zvijezda.

Sam autor je pak najavljuje ovako:

Grumbli je po službenoj definiciji najgluplje stvorenje u svemiru. Kada se njegova raketa sruši na nepoznat planet, upušta se u pustolovinu pronalaska dijelova koji se mu potrebni za popravak. Pri tome mu pomaže njegov najbolji prijatelj Kompjuter. Putem upoznaje strvinare Nomove koji su uvijek raspoloženi za pjesmu i radioaktivnu rakiju. Pojavljuju se dva crva blizanca Ulf i Šulc od kojih jedan govori istinu, a drugi samo laže. Nailaze i na prvog psa astronauta, Lajku iz Sovjetskog saveza, koja se nakon 70000 godina hibernacije u svemiru također srušila na taj planet. Grumbli i Kompjuter moraju naći način kako otići s nepoznatog planeta.
Da bi Grumbli popravio svoju raketu, treba mu kondenzator crne materije koji se nalazi na kruni zločestog vladara, okrutnog cara Knorra. Grumbli dolazi do spoznaje da je Knorr zatočio predivnu princezu Ćićolinu te je odluči spasiti. Tu se još našao i nestašni E.T. koji svim silama pokušava napustiti planetu i otići kući, ali mu nikako ne ide.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE