Naslovnica > 15.3.
15.3.

Sjećaš li se Dolly Bell?

"Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem."

Tonček i Točkica

Tonček i Točkica, poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića.

Mali Rakun

Kratka priča američke učiteljice postala je 60-tih godina prošlog stoljeća hit u Rusiji, a po njoj nastaje i najnovija produkcija GKL Split.

Coppélia (HNK Split)

Jedan od najizvođenijih klasičnih baleta na scenu splitskog kazališta postavlja latvijski koreograf Aivars Leimanis, a Orkestrom HNK Split ravnat će maestro Hari Zlodre.

Richard III (Gavella 1986.)

Petar Veček naslovnu je ulogu dodijelio - Radi Šerbedžiji.

Kasandra

Reinterpretacija rata za Troju iz pera Christe Wolf, predložak je koji su za povratak na nacionalnu pozornicu odabrale Nada Kokotović i Mira Furlan.

Mefistofele

Operni naslov koji se pojavljuje u filmu 'Batman Begins' ne viđa se često na repertoarima svjetskih kazališnih kuća. U splitu ga postavlja gost redatelj iz Poljske, Michał Znaniecki.

Svećenikova djeca (zg)

Drama Mate Matišića u kazalištu je praizvedena još 1999., a nakon meteroskog uspjeha njezine ekranizacije, vraća se i u svoj matični medij, kazalište, i to - Kerempuh.

Opet Roberta

Kako promatrati osobni doživljaj prirode u koreografskom smislu, kako obraditi ono prirodno u performativnom smislu, pita se u svojoj novoj plesnoj predstavi - Reberta Milevoj.

Noć bogova

Kralj, kraljeva dvorska luda i dvorski pisac jedne će večeri malo previše popiti, pa će događaji krenuti neočekivanim tijekom

Titraji

Jeste li ikad razmišljali o tome kako i čime percipirate - ples?

Mjehur od sapunice

Kako televizijske sapunice izgledaju 'iznutra' saznajte u debitantskoj predstavi filmaša s podebljim televizijskim 'dossierom'.
1 / 212