Login za korisnike

Smoliček

Siročić Smoliček među riječke lutkare stiže posredstvom keltskih mitovova, a uz pomoć autora i redatelja Vladimíra Zajíca.

***

Češki lutkar i autor Vladimír Zajíc u GKL Rijeka postavlja predstavu prema vlastitoj priči Smolilček, a koja je opet inspirirana keltskim mitom o bogu lovaca Cernunnosu.

Jelen – Gospodar šume prihvaća siročića Smoličeka i odgaja ga tako da poštuje prirodu i sve što je živo. Smoliček uči raspoznavati biljke i koristiti ih u liječenju bolesti, a istovremeno čezne za pustolovinama, premda dobro zna da mora paziti da ga Jezinke ne bi ulovile. Kao i svako drugo dijete, i on pod svaku cijenu želi doznati kakvog je okusa ono što roditelji zabranjuju. Često ne posluša savjete Jelena i tako dolazi u situaciju da ga mora zvati u pomoć. Kako Smoliček raste i postaje mladi muškarac, rastu i spletke Jezinki. Jednoga dana u šumi sretne djevojku Ljubicu i njih dvoje se zaljubljuju. To iskoriste Jezinke i pripreme zamku. Hoće li ljubav Smoličeka i Ljubice izdržati test međusobnog povjerenja…  ?

autorski tim
Mato Pejićprevoditelj
Marcela Jeřabeautor lutaka
Vladimír Zajíc autor teksta
Serđo Dlačićpomoćnik redatelja
Sanjin Seršićoblikovatelj svjetla
Igor Karlićskladatelj

izvođači
Alex ĐakovićPećar / Jelen - gospodar šume
Almira ŠtifanićMiš Maša
Božena DelašMiš Mišo, Ljubica
David PetrovićPećar / Jezinka / Strašilo
Karin FrohlichPećar / Jezinka / Vila iz zdenca
Zlatko VicićPećar / Smoliček

Odgovori