Search
Close this search box.

Šeherezada

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nakon što je osvojila TV ekrane, Šeherezada stiže i u zagrebačku Trešnju. Doduše, s posve drugim namjerama i za drugu publiku.
autorski tim funkcija
Iva Cankigrafički dizajner
Maja Kljajićfotograf
Mario Mišeasistent scenografa
Mario Mišeasistent kostimografa
Mario Mišeoblikovatelj rekvizita
Ivana Starčevićasistent skladatelja
Ivana Starčevićautor songova
Dženisa Medvedec Pecotićkostimograf
Dženisa Medvedec Pecotićscenograf
Bruno Pocheronoblikovatelj svjetla
Zoran Brankovićasistent scenografa
Zoran Brankovićoblikovatelj rekvizita
Matija Antolićasistent skladatelja
Leonila Grundlerinspicijent
Ksenija Zecredatelj
Bosiljka Vujović - Mažuranasistent koreografa
Daniel Biffeloblikovatelj zvuka
Jerko Marčićautor songa
Damir Šimunovićskladatelj
Damir Šimunovićodabir glazbe
Saša Božićredatelj

Šeherezada – lijepa djeva koja, kako bi sačuvala glavu na ramenima, Šahu Šahrijaru priča priču, noć po noć, ostavljajući svake noći priču nedovršenom, nastavljajući je iznova iduće noći, proširujući priču, dodavajući joj krug po krug, a sve kako priču nikada ne bi završila –  centralna je figura nove predstave GK Trešnja – barem ako je suditi po naslovu.

Osim prije pomenute mlade dame, publika bi trebala sresti i Ali Babu i njegovih 40 razbojnika, Sinbada, Aladina, Abu-Hasana i Kawai Huseina.

Iz Trešnje službeno najavljuju ovako: ''Kroz ljubavnu priču cara Šaha Šahrijara i Šeherezade, u izazovnom spektaklu glume, akrobatike, cirkuserije i plesa uplovite u svijet između sna i jave, svijet u kojem svatko od nas uz pomoć duha iz svjetiljke postaje kraljević, skrivene škrinje s blagom čekaju vas na svakom uglu a kroz borbe sa čarobnjacima, zlodusima i divovima shvaćamo važnost priče, važnost imaginacije kojom možemo prebroditi sve nevolje. Upravo kroz kreaciju, zamišljanje i maštu putujemo jedni k drugima, pokušavamo se sporazumjeti i zrcalimo u svim svojim različitostima, poruka je ove hrabre potrage za razumijevanjem drugih i drugačijih kultura.''.

Najavljuju i pregršt plesa i plesnih točaka (budući je predstava rađena u suradnji sa Studiom za suvremeni ples), ''vatru, hip-hop, akrobacije, živu glazbu, snovita čudovišta''.

Trajanja 75min, ova predstava nije preporučljiva mlađima od 7 godina. Gornja dobna granica nije istaknuta, ali iz Trešnje obećaju kako će ova predstava biti zanimljiva i školarcima i srednjoškolcima i roditeljima i bakama.

Trešnja je svakako odabrala dobar trenutak za plasiranje ovakve priče. Šeherezada zavodljivo maše sa svih televizijskih ekrana. Duo Zec/Božić i sami priznaju kako ih je upravo ta sveprisutnost Orijenta i motivirala da se ovom temom pozabave. Nadamo se ipak da je naslov jedino što povezuje ova dva uratka jer posljednje što nam u kazalištu treba je još jedna sapunica.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE