NOVO

Horizont

Nova predstava Petre Hrašćanec i Saše Božića, koja nastaje u suradnji s plesačem Lukom Švajdom i američkim umjetnicima Nathanom Lemoineom i Hahnom Roweom

Plaža (Škvadra & ITD)

Mladi plesni kolektiv Švadra i Teatar ITD sezonu 2021/2022 otvaraju dramsko-plesnom predstavom Aleksandra Švabića i Damira Klemenića.

Aut

Zapamtite – to što PlayStation ne može „čitati“ Xbox igricu ne znači da je pokvaren.

Čovjek Jastuk

Brojnim nagradama ovjenačana 'najcrnja od svih crno-humornih komedija' Martina McDonagha, stiže na repertoar GDK Gavella u režiji Vanje Jovanovića.

Simone, fragmenti

Povodom 35. obljetnice smrti glasovite književnice, filozofkinje i feministice Simone de Beauvoir, a u sklopu Festivala svjetske književnosti, Snježana Banović režira, a Alma Prica i Matija Dedić izvode predstavu koju posvećuju ženama Afganistana.

Zadnja prije nego odem

Autorski projekt kojim dramska umjetnica Lada Bonacci istražuje vlastito dugogodišnje bivanje i nebivanje na hrvatskoj kazališnoj sceni postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu.

U agoniji (HNK Zagreb)

Klasik Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana.

Samo

Petra Hrašćanec plesnim solom slavi 21 godinu profesionalnog rada.

Zmija u njedrima

Kako je kći ubila oca da bi dobila novce od svoje sestre koja je ubila njegovu medicinsku sestru, a zapravo nije jer je ova ubila nju.

Paravan

Hrvatska plesna autorica s berlinskom adresom, Jasna Layes Vinovrški u suradnji i izvedbi plesačice Koraljke Begović propituje poimanje smrti kroz plesačko tijelo.

Kukci… zaustavljena priča

Prvo splitsko uprizorenje i danas aktualne satire braće Čapek 'Iz života kukaca', točno 100 godina nakon prvog objavljivanja u Češkoj, događa se u tužnim okolnostima. Redatelj predstave Saša Anočić zauvijek nas je napustio tri tjedna prije premijere. Ansambl predstavu, sada nazvanu 'Kukci... zaustavljena priča', izvodi kao dug preminulom Saši i posvetu zajedničkom radu s njim.

Kabinet čud(ovišt)a

"Erotska priča, istraživanje ovisnosti, seksualnosti i potrebe jedne žene da se osjeća živom" ili nova predstava kompanije de facto.
1 / 212