Search
Close this search box.

Peća i vuk

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Hoće li Peća uspjeti uhvatiti vuka bez intervencije svjetskih političkih sila, provjerite u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Mislite da je nemoguće pridobiti djecu za operu? Zagrebačko kazalište lutaka bavi se upravo tom problematikom, te su nakon prilagođavanja Mozartove 'Čarobne frule' za uzrast klinaca i klinceza, odlučili postaviti još jedno glazbeno-scensko djelo – 'Peću i vuka' Sergeja Prokofjeva. On je, dakako, bio svjestan da je vrlo bitno usaditi djeci osjećaj za glazbu, s obzirom da je i sam, ili barem tako kažu, počeo skladati s devet godina. Prokofjev pokušava zainteresirati djecu za glazbu preko ideje da svaki lik iz njegove opere bude karakteriziran nekim instrumentom, pa tako temu ptičice svira flauta, temu mačke klarinet, patke oboa, Peću prate gudačka glazbala itd.

Da je priča ujedno i izrazito dirljiva i duhovita dokazuje činjenica da se u stvaranje novije verzije upleo i Bill Clinton koji je posudio svoj glas i jednom od likova i za to dobio i Grammya 2004 godine. Dok Mihail Gorbačov, iako je snimao zajedno sa Clintonom, nije dobio ništa... No starom mačku Clintonu to nije prva glazbena nagrada, s obzirom da je Grammya dobio i za snimak svoje autobigrafije 'Moj život'... No, ipak, pustimo sada to....

Ovu dotičnu predstavu je režirao Želimir Mesarić, tekst napisao Mladen Čutura, a za lutke i scenografiju se pobrinula Gordana Krebelj.

Pa ako vas zanima hoće li i ovog puta mali i hrabri Peća uspjeti uhvatiti zlobnog vuka, navratite do ZKL-a. A ako vas ne zanima, uvjereni smo da vaše klince hoće!

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE