Naslovnica > 6.3.
6.3.

Ana Frank

Povodom 70. obljetnice smrti Ane Frank Gradsko kazalište Trešnja pripremilo je predstavu nastalu prema dnevniku jedne od najpoznatijih žrtava holokausta

Snajper (ab)

Tekst domaćeg autora Damira Karakaša praizvedne je u ZKM, kao stiže i njegova druga produkcija nastala u dalekom Abidjanu u režiji Ivice Buljana.

Pour homme et femme / Za muškarca i ženu

Plesni 'double bill' Maše Kolar i Lea Mujića.

Peer Gynt (st)

Ibsenova kanonska petočinka filozofska je, a istovremeno i i univerzalna drama o strahu od smrti. Naslovnu ulogu u splitskoj produkciji koju režira Goran Golovko ne igra jedan već trojica glumca.

Varijacije u f.ado molu

U zagrebački HNK stiže dašak Portugala - praizvedba novog baleta perspektivnog portugalskog plesača i koreografa Huga Viere.

Lijepa Helena

O tome kako je Paris zapravo oteo lijepu Helenu svoje su mišljenje iskazali mnogobrojni autori, a u Komediji možete vidjeti ono Offenbachovo, uz malu pomoć Dore Ruždjak Podolski.

Pidžama za šestero

Zavrzlama oko toga tko je kome ljubavnik, a tko 'legalni' partner, i kako jedan nadimak može pokrenuti niz nesretnih događaja našla je svoje mjesto na pozornici HNK Osijek.

Riva i druxi

Stižu drugovi Milana Rakovca nagrađeni Marinom Držićem, ne bi li odgovorili Fulviu Tomizzi na njegov roman o boljem životu, a sve u proustovskoj potrazi za izgubljenim identitetom...

Kauboji

U grad stižu Kauboji, ali ne oni na koje ste navikli u klasičnim američkim western filmovima, već oni puno gori od njih, kauboji koje se može naći i u Ogulinu i u Bednji i u Ladimirevcima.

Kondor i princeza

Jasen Boko nastavlja obrađivati svjetske bajke, a Joško Juvančić nastavlja ih režirati. Ovaj put u ZKL.