Tutu

PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava nizozemskog kazališta Lichtbende odvodi nas u razdoblje između dva svijeta u ovoj lutkarskoj svečanosti za oči i uši.
autorski tim funkcija
Marie Raemakersproducent
Marie Raemakersredatelj
Marie Raemakersfotograf
Rob Logisterproducent
Rob Logisterredatelj
Rob Logisterfotograf
Axel Schappertskladatelj
Helene Jankskladatelj
izvođači uloge
Axel Schappertglazbenik
Helene Jankglazbenik
Marie Raemakers
Rob Logister

U svojim crvenim cipelicama mlada djevojka pleše svim stilovima plesa iz tog razdoblja, od tanga do stepa, od vodvilja do dvoranskih plesova, od klasičnog do baleta Bauhausa. Gledatelji prate njezinu radost i tugu u razdoblju velikih društvenih promjena, plesove koji odražavaju želju za slobodom i burne dvadesete godine prošlog stoljeća.

U bogatoj najavi predstave, kazalište Lichtbende kao inspiraciju za ovu predstavu navodi Andersonovu bajku Crvene cipelice, koje su svojevrsni lajtmotiv predstave, ali i balerinu Annu Pavlovu, dječju zvijezdu Shirley Temple, Triadisches Ballet Oskara Schelmmera i ekspresionistički ples Mary Wigman. Slike nastaju iz svakodnevnih predmeta i materijala, a prikazuju razoružavajuću i nezasitnu želju za istraživanjem. Izvođači stoje ispred ekrana sa svojim čarobnim svjetiljkama i instrumentima, stoga možete čuti i vidjeti sve što čine.

Kazalište Lichtbende izvodi suvremene kazališne predstave s pokretnim projekcijama čarobnih svjetiljki i živom glazbom. U svojim izvedbama kazalište Lichtbende spaja kazalište, vizualne umjetnosti i glazbu, čime priziva najranije razdoblje filmske produkcije. Stari analogni uređaji i instrumenti (čarobne svjetiljke, vergl i gramofon) koriste se na nove i neuobičajene načine. Povratkom izvornom obliku audiovizualnih medija, kazalište Lichtbende prikazuje čaroliju stvaranja svjetlosnih slika na domišljat način.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE