Naslovnica > PREDSTAVE > Moj prijatelj Mačkodlak

Moj prijatelj Mačkodlak

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Malim Marulićem nagrađeni tekst Olje Savičević Ivančević režira Ivan Plazibat.
Tko je to Mačkodlak?
Mačkodlak je tvoj prijatelj. On postoji u mašti, ali je dio tvoje stvarnosti.
Mačkodlak je čudovište, ali on nije zao i strašan, nego dobar i smiješan. Snažan je i jako velik, ali ne voli grubost i nepravdu, baš kao i ti.
Mačkodlak je igračka, ljubimac i drug u igri, on nakratko može zamijeniti čak i mamu i tatu, može ti biti brat, može te pratiti i čuvati u avanturi, ali ako želiš da bude sretan i ti ćeš čuvati i voljeti njega.
Mačkodlak najviše od svega treba prijatelje. Kad ti je dosadno, Mačkodlak će te zabaviti, kada si tužan, nasmijat će te, ako se bojiš, on će te zaštititi i  utješiti.
Mačkodlak je naizgled drugačiji od druge djece i drugačiji od ostalih maca. Čupaviji je i dlakaviji, pa je mekši i bolji za maženje. Veći je, pa ti može sve dohvatiti bez penjanja. Jači je, pa te može nositi na kraj svijeta i pomoći ti u nevolji.
Mačkodlak živi u priči, u kazalištu i čeka te da se zajedno igrate!
Tim riječima Olja Savičević Ivančević najavljuje praizvedbu vlastitog, Malim Marulićem nagrađenog teksta Moj prijatelj Mačkodlak.
Priču o djevojčici Jelici koja kreće u bolnicu u posjet mami, a društvo joj pravi neobičan, čupavi prijatelj za kojeg nitko ne zna tko je ni odakle dolazi, na scenu GKL-a postavio je redatelj Ivan Plazibat.
https://www.youtube.com/watch?v=h0ZpmZ97CdA

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter