Naslovnica > PREDSTAVE > Darmarzemska

Darmarzemska

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mogu li se i kako današnja djeca igrati bez tehnologije? Odgovor krije 'Darmarzemska' Olje Lozice u Gradskom kazalištu lutaka Split.
autorski tim funkcija
Igor Vasiljevscenograf
Igor Vasiljevkostimograf
Matko Botićskladatelj
Matko Botićdramaturg
Olja Lozicaautor teksta
Olja Lozicaredatelj

Nagrađivana domaća autorica, dramaturginja i redateljica Olja Lozica na scenu Gradskog kazališta lutaka Split postavlja predstavu s dva glavna lika, dječakom Darijom i djevojčicom Marijom, iste dobi i posve različitog karaktera, koji stjecajem okolnosti  jednog poslijepodneva ostaju sami u kući.

Kako kaže službena najava:

"Svatko na svojoj strani, zadubljeni u najnovije tehnološke igračke, ni ne pokušavaju komunicirati s onim drugim, drugačijim. Što bi uopće jedna rasplesana i razigrana djevojčica i sramežljiv, pomalo trapav dječak, zaljubljen u knjige i znanost, mogli imati zajedničko osim godina? O čemu mogu razgovarati, kakvu igru igrati?

Vjerojatno bi tog dana, čekajući da se odrasli vrate, Dario i Marija ostali razdvojeni, svatko unutar svog zamišljenog teritorija, da iznenada zbog oluje cijela zgrada nije utonula u mrak. Nestankom struje gase se ekrani, zatvaraju prozori u virtualne svjetove i otvaraju vrata u svijet mašte, u kojem je moguće zamisliti svašta, pa i vidjeti ono čega nema. Dario i Marija morat će dobro otvoriti oči, um i srce i približiti se jedno drugome u borbi protiv zajedničke opasnosti. U mraku jednog običnog stana u običnoj zgradi, dvoje djece izmaštat će zemlju Darmarzemsku i shvatiti da su puno sličniji nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter