Search
Close this search box.

Kako je anđeo dobio krilo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Krilo iz naslova stiglo je u Split s dalekih Filipina, ali ne posredstvom nogometnog transfera, već priče o pravim vrijednostima namijenjene najmlađoj publici.
autorski tim funkcija
Duško Štekovićoblikovanje svjetla
Bojan Beladovićoblikovanje zvuka
Nenad Šiškovskladatelj
Vesna Balabanićscenograf
Joško Juvančićredatelj
Srđan Breškovićasistent redatelja
Jasen Bokotekst

Predstava 'Kako je anđeo dobio krilo' nastala je prema tekstu Jasena Boke, koji je nagrađen trećom nagradom na natječaju 'Mali Marulić' 2010. dok je pak sam tekstnastao po motivima  filipinske narodne priče.

Glavni lik je mali anđeo koji se nađe u nevolji te mu šumska stvorenja  pomognu da ponovno poleti i da se vrati kući.  Kroz priču o anđelu tekst zapravo progovara o pomalo zaboravljenim vrijednostima poput dobrote, nesebičnosti i suosjećanja.

Autor teksta Jasen Boko u službenoj  najavi predstave ističe: 'Kako je anđeo dobio krilo moj je intimni prosvjed protiv nametnutih vrijednosti za koje su nas uvjerili da su moderne i jedine važne. Ništa u toj priči o malom anđelu koji se našao u nevolji nema istaknutu cijenu, ništa se ne može kupiti ni prodati i baš nitko ne zna, niti želi znati vrijednost novca. Možda je tako jer se cijela priča događa u šumi i jer u njoj ne sudjeluje baš nitko iz ljudskog svijeta, a možda i zato jer se samo u svijetu bez istaknutih brandova i cijena prave vrijednosti mogu uopće primijetiti.'

Predstavu u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu,  režira Joško Juvančić, koji je već dva puta u istome kazalištu, režirao predstave nastale prema tekstovima Jasena Boke -  'Lepezu mladosti', (2005.) i 'Mate s onega svita',  (2006.)

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE