Naslovnica > PREDSTAVE > Kako je tata osvojio mamu

Kako je tata osvojio mamu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ništa nije crno – bijelo, pa tako ni razvod roditelja, poručuje predstava nastala prema romanu Mire Gavrana.
autorski tim funkcija
Nenad Borgudanskladatelj
Bojan Krištofićautor grafičkog oblikovanja
Ana Prolićautor dramatizacije
Slađana Kilibardaredatelj
Slađana Kilibardascenograf
Nataša Kopečsuradnik za scenski pokret
Vladimira Spindlerfotograf
Vesna Kolarecoblikovatelj svjetla
Miro Gavranautor preloška
Hana Leticakostimograf

Antunov tata Josip je izumitelj, čovjek u oblacima i dok je tata u potpunosti posvećen svojoj ideji i zupčanicima, Antunova mama Ana osigurava i brine za svakodnevni život, nadajući se da će tata konačno uspjeti prodati izum i „uključiti“ se u život svoje obitelji.

Antun ima deset godina, veliko srce i želju da postane istraživač Egipta. Na putu do bake, kamo svake nedjelje odlaze na ručak, Antunova obitelj susreće Sanju, maminu prijateljicu sa studija, njezinu kćer Bernardu i bivšeg supruga.

Bernarda ima deset godina, nevoljko ide na niz slobodnih aktivnosti, želi postati istraživačica ljudske psihe i sakupljačica poštanskih maraka.

Nakon susreta sa Sanjom, nakon još jednog ručka kod mame, nakon niza dana u kojem suprug Josip i dalje nije pronalazio vremena za sudjelovanje u svakodnevnom životu, mama odlazi od tate te se, zajedno s Antunom, seli baki i prijavljuje za novi posao.

Nova situacija izazovna je za sve, ali ponajviše za Antuna koji „gubi tlo pod nogama“. Suočen s mogućnošću rastanka roditelja, odlučuje pronaći način kako ih nanovo spojiti, odnosno, kako pomoći tati da nanovo „osvoji mamu“. U tome će mu uvelike pomoći Bernarda, koja će pri tome, osvojiti i njegovo srce (a i organizirati nezaboravnu rođendansku proslavu)...

To je ukratko sadržaj predstave Kako je tata osvojio mamu prema istoimenom romanu poznatog suvremenog hrvatskog romanopisca i dramatičara Mire Gavrana.

Kako u službenoj najavi navodi dramaturginja Ana Prolić: '...predstava problem sagledava iz dječje perspektive, a ona je, kao i djeca, uvijek iskrena i izravna. Kroz pat poziciju protagonista u koju ga je doveo odnos njegovih roditelja, kroz njegovu želju da se izbori za opstanak obitelji, ali i za vlastitu sreću, djetinjstvo i zaigranost, pokazuju se i prokazuju često neosviješteni i sebični mehanizmi odraslih, potpomognuti vrijednostima svijeta koji nas okružuje. Antun i Bernarda naučit će nas kako ništa nije crno – bijelo, pa tako ni razvod roditelja. I još važnije od toga da ljude i njihovu ljubav valja uvijek nanovo „osvajati“ i „boriti“ se za nju. To nije uvijek lako, ali je svakako vrijedno.'

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE