Puž

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priča o dječaku kojemu se nije žurilo.
autorski tim funkcija
Maja Hrgovićautor teksta
Klasja Habjanlikovno oblikovanje
Zita Nakić - Vojnovićlikovno oblikovanje
Marjan Nećakskladatelj
Žorž Draušnikscenograf
Staša Zurovacredatelj
Bjanka Adžić Ursulovkostimograf
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovanje svjetla
Vitomira Lončarproducent
izvođači uloge
Mateja MajerleMama / Svraka / Medo / Vještica
Paško VukasovićIvan
Sanja MilardovićNora / Svraka

Staša Zurovac i Maja Hrgović nedavno su "debitirali" u dramskom kazalištu - Zurovac je na prošlim Dubrovačkim ljetnim igrama u Kneževom dvoru režirao Vojnovićevu Dubrovačku trilogiju,a Hrgović, koja je 2013. osvojila drugu nagradu Marin Držić za dramski tekst, adaptirala je svoj roman Živjet ćemo bolje za predstavu koja je premijerno izvedena u siječnju 2016. u Zagrebačkom kazalištu mladih pod redateljskom palicom Senke Bulić.

Naš najuspješniji koreograf srednje generacije i spisateljica i novinarka udružili su snage u Maloj sceni, gdje će premijerno biti izvedena predstava Puž prema koji je po narudžbi napisala Maja Hrgović i u režiji Staše Zurovca.

Hrgović je o tekstu zapisala:

Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo, ali istina je da brzina i nije tako važna. Velike stvari u životu najbrže se rade polako. Ovo je predstava o dječaku čiji je svijet čaroban, raskošan i pun divnih, sporo dozrijevajućih plodova. Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo.

Na predstavi je surađivao stalni tim suradnika Staše Zurovca (poput skladatelja Marijana Nećaka, kostimografkinje Bjanke Adžić Ursulov), neki od stalnih suradnika Kazališta Mala scena, dok će predstavu izvesti mladi glumci izabrani na audiciji u rujnu 2015. godine - Sandra Milardović, Paško Vukasović i Mateja Majerle.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE