Naslovnica > PREDSTAVE > Ovca za cijeli život

Ovca za cijeli život

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mogu li vukovi i ovce biti prijatelj, gdje se nalazi svijet zvan 'Doživljaji' i još puno drugih zanimljivih stvari krije scenska adapatacija hvaljene nizozemske slikovnice...
autorski tim funkcija
Dženisa Medvedec Pecotićkostimograf
Toni Ostojićskladatelj
Roberta Bratovićscenograf
Ana Cvitašpomoćnik produkcije
Ljiljana Gvozdenovićkoreograf
Snježana Banovićadaptacija
Snježana Banovićdramaturg
Snježana Banovićredatelj
Snježana Banovićsongovi
Vitomira Lončarproducent
Maja Oršić Magdićprevoditelj

Ovca za cijeli život dječja je slikovnica ovjenčana brojnim nagradama, između ostalog i Njemačkom nagradom za književnost za mlade 2004. godine. Napisala ju je nizozemska autorica i ilustratorica Maritgen Matter, koja se književnošću za djecu počela baviti nakon rođenja svog prvog djeteta.

Ovca iz slikovnice stiže na daske kazališta Mala scena u raspjevanoj verziji čiju adaptaciju i režiju potpisuje Snježana Banović. A priča je slijedeća:

Jedne hladne zimske večeri, Vuk se prazna želuca probija kroz snijeg. "Glad, glad, glad", mrmlja i traži nešto za jelo. Odjednom ugleda toplu i udobnu staju. Ondje ga prijateljski prima Ovca, koja mu odmah nudi mekano sijeno i vrući čaj, no to Vuku nije po ukusu!

Kako bi Ovcu dobio nasamo, predlaže joj da pođu na kratko sanjkanje u potrazi za "doživljajima". Njegov je plan odvesti ovcu na samotno mjesto i pojesti ju. Ovca je potpuno oduševljena pustolovnim putovanjem i zajedno uskaču u Vukove sanjke. Jure po snijegom prekrivenim brdima i maštaju o čudesnom svijetu zvanom "Doživljaji".

Tijekom putovanja, Vuk i Ovca zbližavaju se na neočekivane načine. Vukove namjere da pojede ovcu popuštaju pred njenim šarmom njenim naivnim prijateljstvom i njezinom snalažljivošću. "Kakav je to Vuk?" misli Ovca. "Takvog sam prijatelja oduvijek željela." I polaže glavu na njegova leđa. A i Vuk zaključuje, na vlastito iznenađenje: "Kakva je to sjajna ovca!" Tijekom jedne neobuzdane igre Vuk dolazi u životnu opasnost, a Ovca ga spašava i dovodi kući. No ima li taj neobičan par zajedničku budućnost?


Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE