Login za korisnike

Kraljević i prosjak

Scenska adaptacija istoimenog romana Marka Twaina iz 1881. a čija je radnja smještena u London 1547. Priča je to o dva dječaka identična izgleda – Tomu Cantyu, prosjaku koji živi s nasilnim ocem, te princu Edwardu, sinu engleskog kralja Henrika VIII. Njih dvojica, zahvaljujući predsrasudama o životnom stilu onog drugog, odluče zamjeniti mjesta. Nakon niza Read more about Kraljević i prosjak[…]

***

Scenska adaptacija istoimenog romana Marka Twaina iz 1881. a čija je radnja smještena u London 1547. Priča je to o dva dječaka identična izgleda - Tomu Cantyu, prosjaku koji živi s nasilnim ocem, te princu Edwardu, sinu engleskog kralja Henrika VIII.

Njih dvojica, zahvaljujući predsrasudama o životnom stilu onog drugog, odluče zamjeniti mjesta. Nakon niza avantura, uključujući i kratkotrajan boravak u zatvoru, dječaci će na kraju ipak još jednom zamjeniti mjesta i to netom prije Edwardove krunidbe.

Poučanu lektirnu ilustraciju poslovice da ‘odijelo ne čini čovjeka’ za kazalište je adaptirao Tomislav Zajec, a u Kazalištu Merlin igraju je tek tri glumca od čega jedan kao pripovjedač, dok se preostala dvojica izmjenjuju u svim ostalim ulogama.

autorski tim
Mark Twaintekst
Marko Matanovićskladatelj
Tomislav Zajecadaptacija
Ana Merlinredatelj

izvođači
Ivan Horvatprosjak Tom; Prolaznik; Pete; Šegrtova baka; Razbojnik 2
Luka MerlinPripovjedač
Marko Makovičićkraljević Edward; Slušač; Tomova baka; Pete; lord St. John; Kralj Henrik VIII; Razbojnik 1
Petar Leventićkraljević Edward; Slušač; Tomova baka; Pete; lord St. John; Kralj Henrik VIII; Razbojnik 1

Odgovori

POVEZANE VIJESTI