Search
Close this search box.

Tajne začarane šume

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Prava Tajna začarane šume njezina je 20 godina duga privlačnost publici. Što su to zapravo začarali Zvjezdana Ladika i Ivica Šimić, provjeriti možete - u Maloj sceni.
autorski tim funkcija
Dunja Niemčićoblikovatelj rekvizite
Zvjezdana Ladikaautor teksta
Larisa ( Lipovac ) Navojeckoreograf
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Ivica Šimićredatelj
Ivica Šimićskladatelj
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf
Dinka Jeričevićscenograf
izvođači uloge
Iskra JirsakDana / Vjeverica
Marko HergešićMatija
Mirela VidekLana

Tajne začarene šume dramski su tekst legende hrvatskog glumišta, Zvjezdane Ladike, mišljen u maniri komedije dell' arte, a koji priču o Lani, Matiji, Dani i Vjeverici kombinira s brojnim, originalnim songovima.

Upravo su Tajne bile jedna prvih predstava kazališta Mala scena, još u vremenu dok isto nije imalo svoju bazu na Medveščaku već je bila putujuće kazalište, a tad su je  igrali Vitomira Lončar, Nada Rocco i Ivica Šimić, koji je i skladao glazbu za predstavu..

S vremenom su se Tajne prometnule i u jednu od najvećih uspješnica iste kuće, kad je posve nova verzija, nastala deset godina nakon prve produkcije, 2001. godine osvojila Nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu u Hrvatskoj. Za ulogu u njoj najboljim je glumcem proglašen Ronald Žlabur, uz kojega su još igrale Srđana Šimunović Hana Hegedušić. Osim struke, ta je produkcija doživjela i veliko priznanje publike, jer je u samo dva mjeseca od premijere odigrana preko 100 puta, što nije uspjelo ni jednoj predstavi u povijesti Male scene.

Nakon još 10 godina, Mala scena upustila se u još jednu, posve novu produkciju istog teksta, a novoj generaciji publike Tajne začarane šume otkrivat će i nova generacija glumaca - Mirela VidekIskra Jirsak i Marko Hergešić

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE