Search
Close this search box.

Velika velika zemlja Oz

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Za sve male, a zašto ne i velike, fanove Čarobnjaka iz Oza, Osječko ljeto je pripremilo put po poločenoj žutoj cesti.
autorski tim funkcija
L. Frank Baumtekst
Zlatko Svibenredatelj
Nina Mitrovićtekst

Kansas, Dorothy, Munchini, žuto popločena cesta, vještice, Toto, limeni čovjek, strašilo i lav, tetka Em i crvene cipelice. Nije teško pogoditi, radi se o svima dobro poznatoj i svima omiljenoj priči o čudesnom putovanju k čarobnjaku iz Oza. Ova fantastična dječja knjiga L. Franka Bauma tiskana je 1900. godine, no svima je mnogo vjerojatnije poznatiji film Victora Fleminga iz 1939. s Judy Garland u glavnoj ulozi. Ili... možda malo manje poznati, ali u svakom slučaju interesantni all-black film o Ozu iz 1978. redatelja Sidneya Lumeta u kojem ulogu Dorothy glumi Diana Ross, a ulogu strašila Michael Jackson. Ima ih još, naravno, ali o tome drugi put.

No, doživjela je Baumanova priča i mnoge kazališne adaptacije, pa je tako preživjela i Broadway, Royal Shakespeare Company i vrlo vjerojatno cijelu hordu adaptacija za kazališta dječjih pozornica.

Najveselijom pričom na svijetu ovo ljeto su se odlučili pozabaviti i Nina Mitrović koja je adaptirala priču za potrebu svoje predstave 'Velika, velika zemlja Oz' te redatelj Zlatko Sviben. U predstavi glume osim studenta glume i luktarstva Umjetničke akademije u Osijeku glume i glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE