Login za korisnike

Priča o vodi

U seriji posebnih predstava za najmlađu publiku, nakon kotača, oblaka i svjetla, red je došao i na – vodu.

***

Kazalište Mala scena jedino je domaće, ali i jedno od rijetkih u svijetu, koje vjeruje da za kazalište ne možete biti premladi. Oni naime igraju predstave posebno napravljene za djecu u dobi od 18 mjeseci! Iste u njihovom programu zauzimaju posebno mjesto, a prepoznati ih možete već po - naslovu, zovu se redom: Priča o kotaču, Priča o oblaku Priča o svjetlu, a najnovija u tom serijalu posvećena je vodi i nastaje u suradnji s umjetničkom organizacijom ActLab.

Kako joj i ime kaže, predstava je inspirirana karakterom vode i mogućnostima koje voda pruža za igru. Autorskom dvojcu koji čine Jelena Vukmirica i Marko Makovičić (a koji predstavu i izvode - naizmjenično), voda je neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Jednako tako, uživljavaju se i u dječju perspektivu potaknuti/nadahnuti upravo igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je sićušna kapljica vode.

Kako najmlađima pokazati da je voda sila, energija koja pokreće; teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, i omogućuje život svim živim bićima - provjerite u Maloj sceni.

autorski tim
Damjan Uzelaclikovno oblikovanje
Ana Šestofotografija
Petra Heldscenograf
Marko Makovičićautor
Jelena Vukmiricaredatelj
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf

izvođači
Jelena Vukmirica
Marko Makovičić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI