Login za korisnike

Priča o vodi

U seriji posebnih predstava za najmlađu publiku, nakon kotača, oblaka i svjetla, red je došao i na – vodu.

***

Kazalište Mala scena jedino je domaće, ali i jedno od rijetkih u svijetu, koje vjeruje da za kazalište ne možete biti premladi. Oni naime igraju predstave posebno napravljene za djecu u dobi od 18 mjeseci! Iste u njihovom programu zauzimaju posebno mjesto, a prepoznati ih možete već po - naslovu, zovu se redom: Priča o kotaču, Priča o oblaku Priča o svjetlu, a najnovija u tom serijalu posvećena je vodi i nastaje u suradnji s umjetničkom organizacijom ActLab.

Kako joj i ime kaže, predstava je inspirirana karakterom vode i mogućnostima koje voda pruža za igru. Autorskom dvojcu koji čine Jelena Vukmirica i Marko Makovičić (a koji predstavu i izvode - naizmjenično), voda je neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Jednako tako, uživljavaju se i u dječju perspektivu potaknuti/nadahnuti upravo igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je sićušna kapljica vode.

Kako najmlađima pokazati da je voda sila, energija koja pokreće; teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, i omogućuje život svim živim bićima - provjerite u Maloj sceni.

autorski tim
Damjan Uzelaclikovno oblikovanje
Ana Šestofotografija
Petra Heldscenograf
Marko Makovičićautor
Jelena Vukmiricaredatelj
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf

izvođači
Jelena Vukmirica
Marko Makovičić

Odgovori