Naslovnica > PREDSTAVE > Povuci-potegni

Povuci-potegni

PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Repa možda jest neuglednija od svoje vitke rođakinje mrkve ili razvikanog celera, ali vas može naučiti koliko je važno zajedništvo. Didaktički raspoloženo povrće donosi Dječje kazalište Dubrava.
autorski tim funkcija
Vinka Krnićlutke
Nikola Krnjaićilustracije
Dino Čosićoblikovatelj zvuka
Dražen Čretnioblikovatelj svjetla
Tomislav Babićskladatelj
Kristina Bajzakoreograf
Mario Kovačautor adaptacije
Mario Kovačredatelj
Leo Vukelićscenograf
Leo Vukelićkostimograf
Iva Matija Bitangascenograf
Iva Matija Bitangakostimograf
izvođači uloge
Dina ĐukaUnuka / Miš
Nina BenovićUnuka / Miš
Ranko StojićDjed / Pas
Sanja SumrakBaka / Mačka

Jedna tvrdoglava repa dobrano je namučila djeda, baku, unučicu, psa, mačku i miša, pa se tako zaslužila naći  i u novom kazališnom projektu Marija Kovača. Repa kao arhetipski simbol primordijalnog...ne,ne, ipak se radi o predstavi za djecu od 4 do 10 godina.

Repa će Kovaču poslužiti da ispriča priču o obiteljskim odnosima, svakodnevnoj rutini i mirenju. Naravno, sve to na djeci razumljiv i, što je važnije, zabavan način. 'Povuci-potegni' zamišljena je kao neverbalna predstava u kojoj se pomoću scenskog pokreta i  glazbe  priča o zajedništvu. Repa u priči ne može biti iščupana dok se ne udruže svi, pa tako zajednički problem koji se ne da izvući iz zemlje postaje svojevrsna radna terapija za djeda, baku, unučicu i trio kućnih životinja. Repa veselu šestorku na kraju poduči da je zajedno sve moguće. Ili barem mnogo toga.

Svijet u kojem živimo daje nam svakodnevno na tisuće razloga zašto se s nekim posvađati ili zašto ga mrziti, dok one vrijedne osjećaje guramo u kut kao zastarjele i dosadne. Okolina nam zadaje rodne, generacijske i kulturalne obrasce prema kojima bi trebali posložiti vlastiti život te ga ukalupiti u ponuđene ladice. Ova predstava vesele ekipe koju je okupilo Dječje kazalište Dubrava,  mali je pokušaj da se ti obrasci demontiraju te da se taj isti život uzme u vlastite ruke i da ga se modelira po svojoj želji ne obazirući se na ono što drugi misle da se mora.

Isti autorski tim (uz pomoć Vladimira Stojsavljevića kao adaptatora) realizirao je u Dječjem kazalištu Dubrava i uspješnu Igru, po motivima istoimenog animiranog filma Dušana Vukotića.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter