Naslovnica > PREDSTAVE > Bajka o Žar ptici

Bajka o Žar ptici

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ivica Boban u Žar ptici postavlja bajku po kojoj je to kazalište i dobilo ime.

Bajka o Žar ptici utemeljena je na  elementima jedne od najstarijih indoeuropskih predaja prisutne i danas u mnogim kulturama – na  legendi o Žar ptici ili Ptici Feniksu .

Priča je to o jednom dalekom kraljevstvu i kralju u čijem je vrtu živjela ptica prekrasnog perja, sva od zlata koje se presijavalo u duginim bojama. Jednoga dana  ptica je odletjela, a Kralj naredi svojim sinovima da je pronađu i vrate. Nakon što su pohlepna i bahata, dva starija brata i sami bez traga nestali, najmlađi kraljev sin Ivan, koga su svi zlostavljali i smatrali glupim, odluči krenuti u potragu za Žar pticom.

Kad snagom svoje dobrote, blagosti i intuicije ugleda Žar pticu u svoj njenoj ljepoti, ona mu pokloni tri zlatna pera i  povede ga na čudesno putovanje. Potiče ga i hrabri da na putu ne posustane, da snagom svoje volje hrabro može svladati sve prepreke, krize  i neprijatelje i izbjeći sve smrtne opasnosti. Na kraju putovanja ona ga navede da je prepozna i u sebi samome, a nagradi ga i susretom s prekrasnom djevojkom. Od tada ljubav, Žar ptica, ljepota i sreća zauvijek ostaju s njim.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 7 godina.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter