Login za korisnike

Ti i ja, mali medo

Odnos djeteta i roditelja objašnjen kroz odnos dva medvjeda, a sve pomoću priče engleskog pisca za djecu – Martina Waddella

***

Autor teksta  ove dječja predstava je poznati engleski pisac za djecu Martin Waddell, rođen je u 10.04.1941 u Belfastu. Pisac je brojnih knjiga za djecu, a pod pseudonimom Chatherine Sefton objavljivao je knjige za odrasle. Uz ostale nagrade 2004. godine dobio je nagradu 'Hans Christian Andersen'.  Živi i radi u Newcastlu, gdje je proveo većinu svoga života.

Predstava je napravljena prema dramatizaciji priče 'Ti i ja, mali medo' (1996) iz ciklusa brojnih priča o malome medvjedu.

U predstavi upoznajemo dva medvjeda, velikoga i maloga, kroz različite svakodnevne situacije  koje prolaze roditelji i djeca (pospremanje igračaka, vrijeme za spavanje) prikazuje se odnos između roditelja i djeteta.  Na izletu mali medo upoznaje šumske životnje  i uči da se ne treba bojati mraka. Predstava je edukativnoga karaktera, djecu uči svojim svakodnevnim obavezama i poštovanju prema roditeljima, dok djetetu treba pristupit nježno, predano i opušteno, učeći ga odgovornosti i zajednštvu. Naglasak je na povjerenju i ljubavi koji su okosnica svakog dobrog odnosa a pogotovo odnosa između roditelja i djeteta.

autorski tim
Martin Waddellautor teksta
Marija Vidaukostimograf
Miroslav Košutaautor songova
Marjan Kravosscenograf
Mirko Vuksanovićskladatelj
Katja Peganredatelj
Nevenka Videkprevoditelj

izvođači
Berislav Tomičić
Vesna Ravenšćak

Odgovori