Naslovnica > PREDSTAVE > Avanture maloga Juju

Avanture maloga Juju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Bila mama Kukunka, Kukunka/bio tata Taranta, Taranta/imali su maloga Juju./Jednom su se šetali, šetali/kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil/gdje je bio velik krokodil...

U autorskom projektu poznatoga naziva, redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada nisu oslanjale isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak im je bio na formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim se fokusirao na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?
Polazna točka istraživanja je - naravno - pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče. Riječ je o pjesmi Avanture maloga Juju.

Kako kaže službena najava:

'Zajedno s našim glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.
Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.'

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter