Search
Close this search box.

Avanture maloga Juju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Bila mama Kukunka, Kukunka/bio tata Taranta, Taranta/imali su maloga Juju./Jednom su se šetali, šetali/kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil/gdje je bio velik krokodil...
autorski tim funkcija
Žarko Rojeautor predloška
Petar Bergamoautor predloška
Alena Pavlovićscenograf
Alena Pavlovićkostimograf
Alena Pavlovićautor lutaka
Milica (Kostanić) Sinkauzautor teksta
Damian Cortes Albertisuradnik za scenski pokret
Renata Carola Gaticaredatelj
Sanjin Seršićoblikovatelj svjetla
Ivana Đulaskladatelj

U autorskom projektu poznatoga naziva, redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada nisu oslanjale isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak im je bio na formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim se fokusirao na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?
Polazna točka istraživanja je - naravno - pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče. Riječ je o pjesmi Avanture maloga Juju.

Kako kaže službena najava:

'Zajedno s našim glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.
Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.'

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE