Login za korisnike

Avanture maloga Juju

Bila mama Kukunka, Kukunka/bio tata Taranta, Taranta/imali su maloga Juju./Jednom su se šetali, šetali/kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil/gdje je bio velik krokodil…

***

U autorskom projektu poznatoga naziva, redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada nisu oslanjale isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak im je bio na formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim se fokusirao na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?
Polazna točka istraživanja je - naravno - pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče. Riječ je o pjesmi Avanture maloga Juju.

Kako kaže službena najava:

'Zajedno s našim glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.
Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.'

autorski tim
Žarko Rojeautor predloška
Petar Bergamoautor predloška
Alena Pavlovićscenograf
Milica (Kostanić) Sinkauzautor teksta
Damian Cortes Albertisuradnik za scenski pokret
Renata Carola Gaticaredatelj
Sanjin Seršićoblikovatelj svjetla
Ivana Đulaskladatelj

izvođači
Andrea Špindel
Damir Orlić
David Petrović
Tilen Kožamelj
Zlatko Vicić

Odgovori