Naslovnica > PREDSTAVE > Pekara Mišmaš

Pekara Mišmaš

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Na mjestu Zagrebačkog kazališta mladih niče - pekara. No, bez straha. Nije u pitanju još jedna privatizacijska smicalica, već nova lutkarska predstava.
autorski tim funkcija
Svetlana Makarovičautor teksta
Robert Smolikscenograf
Robert Smolikautor lutaka
Natalija Manojlovićkoreograf
Robert Waltlredatelj
Ivica Buljandramaturg

Svetlana Makarovič, danas jedna od najcjenjenijih i najslavnijih slovenskih pjesnikinja, napisala je još prije tri desetljeća priču u kojoj otkriva tajni svijet pekare koja je po svojim pecivima poznata u cijeloj okolici. Priča je objavljena i on-line pod Creative Commons licencom, pa je - dodouše na slovenskom -pročitati možete i sami i to ovdje.

Pekaru vodi skromni pekar Mišmaš koji siromašnima i djeci besplatno daje kruh. No, Mišmaševa dobrota trn je u oku zlobnoj mlinarici koja pod svaku cijenu želi saznati tajnu njegova kruha, ali i kako i mijesiti i voditi pekaru stiže posve sam...

Predstava je nastala u okviru međunarodnog europskoga projekta Lutkarska nomadska akademija 2 (Puppet Nomad Academy 2), kojeg sufinancira Europska komisija, program Kultura (2007.–2013.), a kako lutke peku kruh saznati možete na sceni Zagrebačkog kazališta mladih koje je uz ljubljanski Mini teatar i Novo kazalište i koproducent predstave.

Režiju potpisuje - Robert Waltl.

 

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE